Ağrı'da Yeni Bir İnsani Yardımlaşma Derneği Kuruldu

Ağrı’da iş adamları ,öğretmenler ve esnafların bir araya gelerek sürdürdüğü insani yardım projesi dernekleşme kararı aldı.

Ağrı'da Yeni Bir İnsani  Yardımlaşma Derneği Kuruldu

Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde toplumun çeşitli katmanlarından bir araya gelen gönüllüler Dostum Derneği adıyla resmi faaliyetlerine başladı.

Derneğin kuruluşu sonrası Başkan Adem Hanbaba; "Taşlıçay ve köylerinde ihtiyaç sahibi ailelere, öğrencilere yaklaşık 1 yıldır yardımlarda bulunuyorduk, yardımseverler olarak bir araya gelerek dernekleşmek istedik, bu anlamda başvurlarımızı yaptık ve İsmini Dostum, sloganı iyilik iyidir, şeklinde yaptığımız bu oluşumu resmileştirdik.

Dostum Derneği, ihtiyaç sahibi kişilere ayni ve nakdi olmak üzere her türlü yardımda bulunmak, toplumda yardımlaşma bilincinin güçlenmesini sağlamak, iyi insan ve iyi toplum inşasına hizmet etmek, yeni işbirliği modelleri ve projelerle çağdaş ve sürdürülebilir, yardımlaşma ve dayanışma ağları oluşturmak, yerel kültürün korunarak günümüz teknolojik olanaklarıyla gelişmesine ve geleceğe taşınmasına katkı sağlamak amacı ile kurulmuştur,''dedi.

İYİLİK İYİDİR

Dostum Yardım Derneği; din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmadan dünyanın herhangi bir coğrafyasında sıkıntıya düşmüş, savaş ve tabi afet gibi sebeplerle mağdur olmuş herkese insani yardım ulaştırmak için çalışmaktadır.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Gül Akpinar
Gül Akpinar - 3 ay Önce

Ben sma hastası Havvanur bebeğin gönüllüsuyüm.havvanur bebek ağrılı Bursa'nın bir köyünde oturuyor baba inşaat işçisi anne ev hanımı gariban bir aile kampanyaları valilik izinli bu 3.ve son izin Allah rıza için bu bebeğin elinden tutun zengin iş adamlar ve sizin gibi yardım sever dernek üyeleri el atarsa bu çocuk ilacına kavuşur

SIRADAKİ HABER