Ağrı'da Yoksunluğun,Yoksulluğun ve Yolsuzluğun Resmini Çektiler

DEVA Partisi Ağrı İl Teşkilatı Ağrı da ki yoksunluğu, yoksulluğu ve yolsuzluğu masaya yatırıp AKP'nin karnesini çıkardılar

Ağrı'da Yoksunluğun,Yoksulluğun ve Yolsuzluğun Resmini Çektiler

Deva Partisi Ağrı İl Başkanlığı  AKP İktidarının Ağrı'da 3 Y ile mücadelesine yönelik bir değerlendirme toplantısı yaparak Ağrı'nın içler hali durumunu gözler önüne serdi.

Ağrı'da Yoksunluğun,Yoksulluğun ve Yolsuzluğun Resmini Çektiler şeklinde yorumlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Kısa bir süredir siyaset düzlemine bakıldığında tüm Türkiye içinde çok farklı bir şehir bulunmakta. Yapılanları ile yapılmayanlar ile gündemde kendine yer bulmaktadır. Ancak gönül ister ki gelen hizmetler, yapılan yatırımlar ve refah düzeyinin yükselmesi gündemde kendine yer bulsaydı. Mesela açılan fabrikanın ve işe alınan gençlerin haberleri yapılsaydı. Ekmeğe muhtaç hâle gelenleri ekmek dağıtarak değil bizzat ekmek kazanacak imkânlar oluşturulsaydı. Bir poşetin içine 3 ekmek koyup, muhtaç insanlara dağıtılması ve bunu yaparken de insanların onurunu kırarak dağıtmak hizmet değildir. Sıcak makam aracından inip üzerinde montu dahi olmayan çocuklara, penceresi kapısı olmayan evlere kameralarla gitmek o çocukları siyasi randa alet etmektir. Hizmet o insanların ekmeğe muhtaçlığını gidermektir.

Ağrı insani gelişmişlik bakımından son sırada yer alması bir tesadüf müdür bir kader midir?

Gelişmişlik endeksin içinde üç ana kriter göze çarpmaktadır. Birincisi ekonomi ikincisi sağlık ve üçüncüsü eğitim.

Ekonomi bakımından tüm ülkenin içinde bulunduğu durumu en iyi hisseden ve hissettiren il Ağrı olduğu görülmektedir. Üretim mekanizmalarının çalışmadığı, inşaat işlerinin mevsim şartlarından dolayı durduğu, tarım ve hayvancılık politikalarının ne kadar yetersiz olduğu bu değerlendirme ile bir kez daha ortaya çıktı. 

Yatırımların birçoğunu yapan ve katkı sağlayan kamu kurumlarından bazıları adeta adrese teslim çalışmakta. Birçok ihale ve satın almada tek kişilik firmaların yeterlilik alması, bu memlekette işten anlayan firmaların olmadığının mı kanıtı yoksa etik olmayan, eşit olmayan şartlarda bulunan Ağrı daki firmaların önüne çekilen setleri mi göstermektedir.

İkinci önemli bir husus, yıllardır Ağrı halkını ıstıraplar içinde yaşayarak öğrendiği kısım sağlık sektörüdür. Bir türlü çözüm bulunamayan, eksik donanım, yetersiz personel sayısı ve yeterli sayıya ulaşamayan doktor sayısı ile memleketin en önemli eksiğidir. Yapılması gerekenleri lütuf gibi göstermek halka hizmet değil halkın gözüne sokmaktır. 

Diğer önemli husus olan eğitim ise zaten iyi durumda olmayan yapıları pandemi ile çok daha geriye götürdü. İdari sorumluluklarını yerine getiremeyen eğitimde az da olsa fırsat eşitliğini sağlayacak imkânları oluşturacak malzemeleri dahi tedarik edemeyen bir durum içinde bulunuyorlar. Çocukların geleceğini konuşamayan, araştırmayan bir kurum haline geldi. Uzaktan ders alarak pandemi sürecinde geride kalmasın diyen bir zihniyet yok maalesef. Online eğitim alamayan, interneti olmayan onlarca aileler çocuklarından ümitlerini mi kessinler yoksa okusalar da bize oy vermeyecekler zihniyeti ile mi yaklaşılıyor eğitim meselesine. Dağıtılacak tabletlerin listesini unutan, bildirmeyen idarecilerin insafı ile mi ağrının yarınları olan çocukları geleceğini inşa edeceksiniz.


DEVA PARTİSİ AĞRI İL BAŞKANLIĞI

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hele şükür
Hele şükür - 3 yıl Önce

Zahmet ettiniz başkanım artık varlığınızı millete hissetirin malum arkadaşlar memleketi talan ettiler 1 hafta önce kar yağdı 12 metrelik caddelerde iki araç bir birini geçemiyor Fatih mahallesinde daha atanların açtığı yollara bir kepçe bile vurdurmadılar yeri gelince eko haso dedikleri başkanlar her gün kar yağardı vAllah billahi tellahı ikinci gün açılmayan yol kalmazdı işin ilginç tarafı bir arkadaşa bunu anlattım beni götürüp belediye binasının bahçesini gösterdi dünya markası belediye başkanımız daha kendi belediyesinin bahçesini temizlememiş

Cengiz çelik
Cengiz çelik - 3 yıl Önce

Dini inançlarını yitirmiş kıblesini kayıp etmiş Allah korkusu olmayan siyasetçiler halen önde yürüyor..bilin istesim

ömersöylemez
ömersöylemez - 3 yıl Önce

yoksulluğu çaresiziiyiyazgazeteçiyaz

SIRADAKİ HABER