Ağrı'da yollarının asfaltlanmasını bekleyen köylüler hüsrana uğradılar

Ağrı'da bir garip köy yolu hikayesi

Ağrı'da yollarının asfaltlanmasını bekleyen köylüler hüsrana uğradılar

Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde köy yoluna dökülen asfalt tartışmaları da beraberinde getirdi.

Ağrı’nın Taşlıçay İlçesi Düzmeydan Köyü yol asfalt çalışması sonrası ortaya çıkan görüntüler köylüler tarafından tepkiyle karşılandı.

Geçtiğimiz yıl İhale edildikten kısa bir süre sonra ihalesi iptal edilen Düzmeydan Köyü yol yapımının bu yılda ödenek eksikliği nedeni ile yarım bırakıldığı ve kalitesiz bir çalışma ortaya konduğu iddia edildi.

Taşlıçay Güncel’den Hüseyin Arslan’ın haberine göre ;

Düz meydan yolundan geçen 10 diğer köy için de ızdırap devam ediyor.
Geçtiğimiz yıl bu köy için ayrılan yol bütçesi bu yıl sadece yolun yarısına yetebildi.

Köy yolunun önemli noktalarından olan virajların asfaltlanmaması, Sadece üst virajlardan başlatılması köylülerin eleştiri noktası oldu.

Ve nihayet asfalt başlatıldı…
Uzun süreçten sonra başlatılan Asfalt bazı yerlerde 2-3 CM dökülmesi köylülerin tepkilerine neden oldu.

Köylüler İlgili firmadan, neden bazı yerlerde ince asfalt atıldığını ve yolun garanti süresi ile ilgili açıklama yapılmasını beklediklerini belirttiler.

YORUM EKLE
YORUMLAR
İbrahim
İbrahim - 2 yıl Önce

Bu yolun durumunu gördüm. Kaymakam bey de gidip bakmalı. Kar gelmeden bu sorun çözülmeli. Yarı asfalt yarı çamur daha büyük risk. Asfalt kısmın eriyen suları aşağı kısımda erazyona sebeb olacaktır. Köylerin yolları tamamen kapanacak.

Ahmet
Ahmet - 2 yıl Önce

Sadece Düzmeydan köyü degil bir kac köy daha var bir önceki seçimde yol dar diye yol kenarlar açıldı sözde genişletili asfalt dökülecekti halen dökülme di

Ihsan
Ihsan - 2 yıl Önce

Yk. Duzmeydan ky yolu gerçekten izdirap ve çileye dönüşecektir. Yolun kalan asfaltlama projesi de hedef 2023 toplu açılış töreninde sunum olacak galiba ne dersiniz. Bu ayıp yetkili birimlere yeterde artar.

SIRADAKİ HABER