Ağrı'dan Kaçışın Önü Alınamıyor

Ağrı'dan Kanada'ya kaçış serüveninin önü alınamıyor ,aileler çaresiz

Ağrı'dan Kaçışın Önü Alınamıyor

Ağrı dan Kaçış Sürüyor 

Türkiye’de asgari yaşam seviyesinin en alt düzeyde olduğu kent olan Ağrı da bugüne kadar büyük kentlere olan yönelim değişti, Ağrılı gençler kaçak yollarla yurt dışına gitmeyi tercih etmeye başladı. 

İşsizlik,eğitim,sağlık ve sosyal yaşamda Türkiye’nin en geri kalmış olan ili Ağrı da iş bulma umudu kalmayan gençler borç alarak yada tefecilerin kapısını çalarak buldukları paralarla yurt dışına gitmeye başladı. 

Bugüne kadar yaklaşık 6000 gencin kaçak yollarla yurt dışına çıktığı ve bu serüven için yaklaşık 15000 dolar harcadığı gün yüzüne çıktı. 

Ülke ekonomisinin dibe vurması ve adalet mekanizmasının çökmesi sonucu umudunu iyice kaybeden gençler Kanada ya gitmek için yasa dışı yollara başvurmaya başladı. 

Bir çoğu tefeciden borç alan ve Meksika üzerinden Kanada’ya giden gençlerin sayısının yaklaşık 6000 civarında olduğu tahmin ediliyor. 

İnsan kaçakçılığı yapan bir şebekenin yardımı ile yurt dışına çıkan gençlerin hepsinin aynı oranda şanslı olmadığı ve sınır dışı edilenlerin olduğu da iddialar arasında yer alıyor. 

Sokakta konuştuğumuz gençler artık ülkenin batısında ucuz insan gücü olarak inşaatlarda sömürülmek istemediklerini bu nedenle fırsat buldukları ve ihtiyaç duydukları parayı buldukları anda kendilerininde bu yöntemle yurt dışına gideceklerini söylüyorlar. 

Yurt dışı hayali kuran gençlerin  adalet mekanizmasına inançlarını yitirdikleri apacık görülüyor. 

Ağrı dan kaçış işsizlik ve asgari yaşam şartlarının yakalanamaması nedeni ile hızla devam edeceğe benziyor. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 2 yıl Önce

Gençler yurt dışına kaçıyor yetişkinlerde işsiz olduklarından torpil bulamadıklarından aç perişan olduklarından birde pahalı yakacak alamadıklarından batıya göç ediyor yetkililerde seyrediyor çünkü nasıl olsa iktidara oy vermiyorlar kendi kaderlerine terk ediliyorlar yakında ağrı hayalet şehir olacak yazıktır günahtır seçim zamanı oy verecek insan bulamazlar

SIRADAKİ HABER