Ağrı Et ve Balık Kurumu’ndan Ulusal Hayvancılık Politikasına Darbe

Ağrı Valiliği himayesinde İl Tarım Müdürlüğünün başarılı projeleri ile 750 bin küçük baş hayvan dağıtımı projesi ve modern ahır projeleri ile Türkiye’nin Hayvancılıkta pilot bölgesi olan Ağrı ,Et Balık Kurumunun kurbanı oldu.

Ağrı Et ve Balık Kurumu’ndan Ulusal Hayvancılık Politikasına Darbe

Ağrı İl Tarım Müdürlüğünün başarılı projeleri ile 750 bin küçük baş hayvan dağıtımı projesi ve modern ahır projeleri ile Türkiye’nin Hayvancılıkta pilot bölgesi olan Ağrı ,Et Balık Kurumunun kurbanı oldu.

Özellikle 2008 yılında çok sayıda damızlık hayvanın kesilmesi sonrası alarm vermeye başlayan ve bu yanlışın telafisi için 5 milyar dolarlık hayvan ithalatı yapılarak ülkede büyükbaş hayvan popülasyonun zarar görmesinin önüne geçmek amacı ile sürdürülen ulusal hayvancılık politikası Ağrı Et ve Balık Kurumu tarafından hiçe sayılarak bir çok gebe ve kurban olmaya elverişli olmayan hayvanın kesildiği iddia edildi.

Kurban Bayramı sürecinde Kızılay ve Vakıfların kurban kesimlerinde küpesiz , pasaportsuz ,buzağı ve damızlık hayvan vasfı taşıyan bir çok kayıt dışı hayvanın kurban olarak kesildiği yine veteriner kontrolü yapılmayarak bir çok gebe hayvanında kurban edildiği ortaya çıktı. Hiçbir denetim ve kontrol kurallarına uyulmadan yapılan kesimin Şap salgınının yoğun yaşandığı bu süreçte insan sağlığını da tehdit edebileceği öngörülüyor.

Ağrı Et Balık Kurumunda kesilen kurbanlık büyükbaş hayvanların kesimane kurallarında uygunsuz olduğu da iddia edilen içinde gebe hayvanların bulunduğu ve kanunsuz yollarla kesilen hayvan sayısının 600 civarında olduğu iddia edildi.

Olayın patlak vermesinin ardından Ağrı İl Tarım Müdürülüğü tarafından iddialara karşı inceleme başlatıldığı öğrenilirken idari soruşturma süreci yaşanacak ve Hayvancılık politikasını hedef alan bu teşebbüsün nasıl sonuçlanacağı da merakla bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2023, 13:07
YORUM EKLE
YORUMLAR
Saffet Turan
Saffet Turan - 10 ay Önce

Bu sorunları anlattığımızda neredeydiniz. Siyasiler ne yaptı. Ağrı et ve süt kurumu çalışan yönetim ve memurların tümünü görevden aldırın. Hepsi birbirinfen p....lik. Mife bulandıran insanlar.........

Nursait özelçi
Nursait özelçi - 10 ay Önce

Ne yazıkki ilimizdeki kurum amirlerinin çoğu ehil insanlar değil. İlimizde iş ehline teslim edilmiyor ve ne yazıkki ilimizde milli sermayeye ehiliyetsiZ yü neticiler tarafında. Büyük zarar verlmektedir.

Kürşat Tanrı Dağlı
Kürşat Tanrı Dağlı - 10 ay Önce

Hiçbir cacık cıkmaz bu olayı da diğerleri gibi örtbas ederler

Gürsel Karaca
Gürsel Karaca - 10 ay Önce

Mesut Yılmaz döneminde özelleştirilen ve talan edilen kurum , daha sonra tekrar devlet korumasına alındıysada kaybettiği güveni bir daha yakalayamadı, örneği Kurban Bayramı öncesi binlerce hayvan batı illerine taşınıyor, halbuysa rasyonel bir şekilde işletilse herkes kazanır.

SELÇUK MUTFAK
SELÇUK MUTFAK - 10 ay Önce

HADİ BAKALIM

Seyfettin Bağan
Seyfettin Bağan - 10 ay Önce

Bende almak istiyorum

Mete
Mete - 10 ay Önce

Daha çok calacaksınız Allah belanizı vermesin inşAllah

Vejeteryan
Vejeteryan - 10 ay Önce

Bir şey çıkmaz,cünkü ucunda siyasiler var,yani şeytanın yeryüzündeki temsilcileri


SIRADAKİ HABER