Ağrı Valiliğine Sert Tepki ''Sizin çocuklarınızı Allah bağışlasın da bizimkileri köpekler mi kapsın ?''

Oğlu başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan baba Ağrı Valisi Osman Varol ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci'ye sert çıktı ;Sizin çocuklarınızı Allah bağışlasın da bizimkileri köpekler mi kapsın ?

Ağrı Valiliğine Sert Tepki ''Sizin çocuklarınızı Allah bağışlasın da bizimkileri köpekler mi kapsın ?''

Bu haber fotoğrafının kapağında yer alan mülki idareden sorumlu amir ve il özel idaresi genel sekreterinin çocukları korunaklı alanlarda yaşamlarını en güzel şekliyle sürdürürken, kanun uygulayıcıları olarak 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun gereklerini yerine getirmedikleri için bizim çocuklarımız başıboş köpeklere yem oluyorlar.

2017 yılında kuduz köpek saldırısı nedeni ile Ballıbostan Köyünde Ahmet Yıldız’ın hayatını kaybetmesi sonrası 2022 yılının Mayıs ayında bu kez Eliaçık Köyünde kuduz köpek saldırısında yedi vatandaşımız yaralanmıştı.

Bu saldırının ardından 2199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde yürütmeleri gereken görevi yerine getirmedikleri yerel basın tarafından İl Hayvan Kurulu’nun oluşturulmaması yada oluşturulmuşsa işlevsizliği nedeni ile artan saldırılar dillendirilerek yetkililer göreve çağırılmıştı.

Patnos’tan gelen acı haberde 2 yaşındaki Ali Asaf Aktekin’in köpek saldırısı sonucu hayatını kaybettiği Türkiye de gündeme oturmuş ama Vali ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri insan hayatını hiçe sayan umursamazlıkları ile kanunu uygulamak yerine İl Özel İdaresinin kapısının önünde üstü brandayla kapatılmış ve çürümeye terk edilmiş yeni bir parke makinası satın almayı tercih etmişlerdi.

Dün akşam saatlerinde Ağrı’nın Eğribelen (Zado) köyünde çocukları köpek saldırısına uğrayan aileler ise seslerini duyuracak bir yetkili arıyorlardı.

Köpek saldırısına uğrayan ve 3 farklı yerinden yaralanan 17 yaşında ki Servan Güneş’in babası aynı zamanda Köy Muhtarı Yusuf Güneş’in isyanı ile çaldı haber merkezi telefonumuz.

banner47
Acılı ve aynı zamanda pozisyonu itibari ile sorumlu olan Muhtar Baba muhatap bulamadıklarından şikayet ediyordu.

Acılı Baba Yusuf Güneş ;’’ Bugün akşam saatlerinde köyümüzde 4 çocuğumuz başıboş köpeklerin saldırısına uğramış 3 küçük çocuğumuz yakınlarındakiler tarafından saldırıdan kurtularak yara almadan kurtarılmıştır.Yine aynı köpekler tarafından yapılan başka bir saldırıda da oğlum Servan Güneş 3 farklı bölgesinden yaralanmış ve köpekler tarafından parçalanmaktan son anda çevredekilerin yetişmesi ile kurtarılmıştır.

Biz Badıllı Köyü Muhtarı ile birlikte aylardır tüm kapıları çaldık herkes sorumluluğu bir başkasının üzerine atıyor. Karşımızda muhatap bulamıyoruz bu gün benim çocuğuma bir şey olsaydı bunun hesabını kim verecekti? Herhalde hiç bir yetkilinin umurunda olmazdı nasıl olsa ateş düştüğü yeri yakıyor mantığıyla bizlere bakılıyor. Ağrı Valiliği ilgilenmiyor ,Erhan Tenekeci işim degil diyor Allah aşkına bu kimin işi .Nereye gittiysek maalesef muhatap yok.Sesimizi nasıl duyuracağız veya duyan olacak mı onu da bilmiyoruz. ’dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Admin
Admin - 2 yıl Önce

Yusuf kardeş geçmiş olsun

Deniz
Deniz - 2 yıl Önce

Toplanın köycek vurun bütün iti köpeği. Gelip leşleri toplarlar. Siz öleceğinize itleri ölsün. Toplu yaparsanız kimseye bir şey olmaz

İtsizagri
İtsizagri - 2 yıl Önce

Abi boşkoyun devlet mevlet yok alın elinize kırmalıyı öldürün hepsini, sizin çocuğunuzun canından kıymetli değil ya o pis pireli uyuz itler.

Serkan sarp
Serkan sarp - 2 yıl Önce

Twitter @kopeksorunu ve @guvenlisokaklar derneğini takip edin, malesef günde 300 insan köpek saldirisina uğruyor, 5 ayda 16 insanimiz hayatini haybetti, yuzlerce insan kalici sakatlandi. Yetkililer bu konuda hiçbirşey yapmiyor

mehmet abii
mehmet abii - 2 yıl Önce

öldürün cocugun olecegine it kopek olsun hesabini sormaya gelenler olursa hayvan severler gelirlerse lesleride onlara toplatin konu kapanir

Eleskirtli
Eleskirtli - 2 yıl Önce

Emin ol erhanda çocuğundan hayır görmeyecektir yakında çünkü kul hakkı yiyen biridir çoban bile olamayan bu karakter yolsuzlukları gündem olunca duyacaksın sesini

SIRADAKİ HABER