Ağrı yaklaşan yerel seçimlerde oda başkanını konuşuyor

Yaklaşan yerel seçimler öncesi belediye başkan adaylıkları içinde konuşulan isimlere bir yenisi daha eklendi.Ağrı siyasetinin unutulmaz isimlerinden Kerim Yıldız'ın (Appe Kerim) oğlu Ömer Yıldız ismi de öne çıkmaya başladı.

Ağrı yaklaşan yerel seçimlerde oda başkanını konuşuyor

Bir hayli uzun süren genel seçimler değerlendirmesinin ardından yerel seçimlerin dillendirilmeye başlandığı bu günlerde kentte partilerin durumu ile birlikte adayların kimler olabileceğide vatandaşlar tarafından konuşulmaya başlandı.
Siyasal anlamda gündemin en üst sırasında CHP İl Başkanının kim olacağı konuşulan Ağrı’da ,Ak Parti içinde yönetimde  yer alamayalar tarafından sürekli olarak  değişim beklendiği yönünde iddialarında ısrarla gündemde tutulmak istendiği görülüyor. 
Yeşil Sol Partinin seçim sonrası sessizliğe büründüğü kentte belediye başkan adaylarının isimleri de telaffuz edilmeye başlandı.
Ak Parti ve YSP ‘nin genel merkez atamaları ile aday belirleme sürecinden rahatsız olanların Ağrı İttifakı ile seçime girmek için çalışmalar yürüttüğü ama henüz  isim konusunda bir uzlaşıya varılmadığı biliniyor.
2009 seçimlerinde ki modeli denemek için gayret sarfeden gurubun birkaç ismi değerlendireceği ve mutabık kalınması durumunda doğru bir propaganda ile seçimlerde çok farklı bir hava estirecekleri tahmin etmek zor olmasa gerek.
Ak Parti içinde bir çok ismin konuşulduğu, YSP’ninde beklenenin üzerinde ismin adaylık için yarışacağı seçimlere ilişkin son günlerde sürpriz bir isimde kamuoyunda konuşulmaya başlandı.
STK başkanlarının çok fazla görünmediği siyaset sahnesinde Ağrı Ziraat Odası Başkanı Ömer Yıldız’ın da aday olacağı dillendiriliyor. 
Bir hayli çekişmeli bir seçimin ardından birinci dönemini tamamlayan Ömer Yıldız’ın 2. Dönem adaylığında rakiplerine fark attığı biliniyor.2 seçim yaşamış olan Yıldız’ın tecrübesini yansıtması ve Ağrı’nın en önemli siyasi karekterlerinden Merhum Kerim Yıldız’ın oğlu olmasının da avantajlarını kullanabileceği biliniyor.
Kamuoyunda konuşulanların ardından görüştüğümüz Yıldız adaylığına ilişkin konuşulanları yalanlamazken sonuç için hayırlısı olsun ifadesiyle gerçek niyetinide ortaya koymuş oluyor.
Bundan sonraki süreçte her hafta aday adayı olmayı düşünen isimleri değerlendirceğimiz yazılarımızla Ağrı yerel seçimlerine doğru rüzgarın nasıl bir yön tayin ettiğini sizlerin yorumlarına bırakacağız.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER