ASTOP Ağrı da Konut Sorununu Gündemleştirdi

Ağrı da Konut sorunu gündemleştirilmeli

ASTOP  Ağrı da Konut Sorununu Gündemleştirdi

Ağrı Sivil Toplum Platformu, Ağrı’da artan konut fiyatlarına dikkat çekerek, TOKİ’nin Ağrı’da daha fazla konut yapması gerektiğini söyledi.
Platform Başkanlığından yapılan açıklamada konut fiyatlarının Ağrı’da geçen yıla oranla aşırı derecede artış gösterdiği belirtilirken, bunun sebebinin ise uzun süredir Ağrı’da konut yapılmaması olduğuna dikkat çekildi.

banner47
Platform Başkanı Av.Mehmet Salih Aydın” İlimizde uzun süredir konut yapılmıyor. Bu durum konut fiyatlarının yükselmesine sebebiyet verdi. Yapılan inşaatlarda anahtar telsim 3+1 daireler 300 bine yaklaşmış durumda. 4+1 dairelerin fiyatları ise 350 bini geçiyor. Dar gelirlinin bu fiyatlara banka kredisi çekip ev alması mümkün görünmüyor. Bu sebeple TOKİ gibi yapıların devreye girmesi gerekiyor” dedi

75 DAİREYE 1500 BAŞVURU VAR
Ağrı’da TOKİ’ye yoğun talep olduğunu söyleyen Aydın, “Ağrı’da TOKİ’nin yaptığı 75 daireye 1500 başvuru var. Demek ki ihtiyaç çok yüksek durumda. Konut sektöründe ki fiyat artışına paralel olarak kira fiyatları yükseliyor. Bu sorunun çözülmesi için TOKİ’nin belirlenen rakamlardan çok daha fazla konutu Ağrı’da inşa etmesi geriyor.  “ dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Sesimizi duyun
Sesimizi duyun - 4 yıl Önce

Yapılan habere ağrılı vatandaş olarak yüzde yüz katılıyorum, memlekette iş imkanlarının kısıtlı olması vatandaşın gelir kaynağının günlük ihtiyaçlarını zar zor karşılaması gibi büyük imkansızlıkların baş göstermesi gibi nedenler tartışmasız ortada iken Ağrı da 2020 yılının başından itibaren inşaat sektöründe karaborsacılığın(fırsatçılığın) her geçen gün artmasıyla hem kira hemde satılık evlerin uçuk fiyatlara kadar yükselmesine karşı bir an önce bu durumun önüne geçilmesini devlet yetkililerinden engellenmesini ve siz değerli basın mensuplarından bu haberin sürekli güncelliğini koruması adına dile getirmenizi istirham ediyorum.

Nesim Altun
Nesim Altun - 4 yıl Önce

Toki de cıkan yandaş

SIRADAKİ HABER