AZICIK UTANIN DESEM…?

Gazetemiz köşe yazarı Barış Ülker bir hafta sonra yeni yazısıyla ..

AZICIK UTANIN DESEM…?

Güler miyiz, ağlar mıyız bilmiyorum ama artık bunu anlatmanın vakti geldi sanırım!

Hiç düşündünüz mü her gün kaç tane atarlı - tutarlı söz dolaşıyordur acaba bizim memlekette? Birisine kızan alıyor eline hemen telefonu, başlıyor adamlık dersi içeren sözleri döşemeye(!) Mevlana'dan tutun da Platon'a kadar geniş bir yelpazede ne bulsa sallıyor artık. Ya adam borç verdiği birinden parasını gününde alamıyor diye Bukowski'den sözler ekliyor telefonuna(!) Sanki Bukowski bir gün bizim vatandaş parasını alamayacağını düşünmüş de onun için yazmış o sözü! Ya da istediği yemek evde pişmeyince adam birden filozofa bağlıyor ve doğrudan Antik Yunan filozoflarının ahlâka dair sözlerini paylaşıyor sosyal medyasında(!) Oysaki o gün evde kuru fasulye pişmiş olsa kim takar Aristotales'in erdemle ilgili fikirlerini. Düşünsenize, Aristo ülkemizdeki varlığını kuru fasulyeye borçlu(!)

Ama en komiği şu ki; akşama kadar dedikodu ortamından çıkmayan birinin kendisiyle ilgili bir dedikoduyu duyunca gıybetin kötü olduğuna dair hadisler paylaşması beni bitiriyor(!) Eriyorum inanın bana. "Ya arkadaş sen ne ara gıybet düşmanı oldun!" diyor insan!

Ama benim favori kesimim hiç şüphesiz binbir türlü sahtekârlık peşinde olup da dürüstlük naraları atanlar. Bayılıyorum bu kesime(!) Öyle sözler paylaşıyorlar ki insanın inanası gelmiyor. Düşünsenize adam tefecilik yapıyor veya onun bunun malına çörekleniyor ama Yunus Emre gibi bir hırka, bir lokma yaşayan bir dervişin deyişlerini paylaşıyor! Ya bari İngiliz felsefe ekolünden birilerinin sözlerini paylaş da bir tutarlılığın olsun be kardeşim! Yunus Emre ne alâka? Yunus Emre mi kapitalizmin kurucusu? Kalk sen Adam Smith yahut John Locke gibi adamlara takıl. Sen kim, Yunus kim be!

Bazıları da tam tersini yapıyor. Onlara ki gülmek de yetmiyor. Ya adam tevazu ile ilgili atıp tutuyor ve bir de kalkıp Alman filozof Nietzsche'nin sözünü paylaşıyor! Oysaki Nietzsche üstün insan düşüncesinin kurucularından. Yani adamın tevazuyla falan ilgisi yok. Üstün insan fikrinin ve bir anlamda istemese de 2. Cihan Harbi'nde milyonlarca insanın ölümüne sebep olan Alman İdealizm'nin öncülerinden. Bari paylaştığın adam hangi felsefeye ve dünya görüşüne sahip en azından onu bir araştır be!

Ama en çok kızdığım şey, şu güzelim aşk sözlerinin kız tavlama rezaletine alet edilmesi. Düşünsenize Allah aşkına; Ahmed Arif, Leyla'sına mektup göndermek için gerekli pulu almak uğruna hamallık yapsın; ama sen de o adamın sözünü al ve çakallığın uğruna kullan!!! Bari utanmıyorsunuz, hiç değilse sizin adınıza utananları yormayın artık. Her gün ve her an birileri adına utanmaktan yoruldum artık!!! Ne desem para etmiyor! AZICIK UTANIN DESEM, KELİMELER BİLE ZİYAN OLUR DİLİMDE.

Tüm bunların dışında kalan canlara selam olsun. Kalın sefa ile...

YORUM EKLE
YORUMLAR
Adem
Adem - 2 yıl Önce

Bir toplum çifte standarda yaşamaya alışmış sa yapacak birşey yok üstad

Erol ÇETİN
Erol ÇETİN - 2 yıl Önce

Güzel olmuş kalemine sağlık

Burhan taştan
Burhan taştan - 2 yıl Önce

VAllahi doğru barışbey tefecilik yapıp camidede önsafı kimseye kaptırmayanlar

ağrı
ağrı - 2 yıl Önce

utanmaz kimse zorlama

Fuat yıldız
Fuat yıldız - 2 yıl Önce

Üstad çok haklısın iki kelimeyi bir araya getiremiyenler öyle şeyler paylaşıyorki paylaşdığını söyle desen bir cümlesini bile söyleyemezler gülermisin ağlarmısın

SIRADAKİ HABER