Bakan Kocadan Ağrı'ya Müjdeli Haberler

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bölge toplantısında yaptığı basın açıklamasında Ağrıya ilişkin güzel haberler verdi.

Bakan Kocadan Ağrı'ya Müjdeli Haberler

Bakan Koca toplantıda verileri açıklarken Ağrı"ya ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.

Koca Ağrı ile ilişkili olarak 2 güzel haber verirken birde üzücü veri paylaştı corona virüs verilerinde Ağrıda 60 yaş üstünün diğer bölgelere oranla 3 kat daha fazla Corona'ya yakalandığını ifade etti.

İşte o basın toplantısının Ağrı'yı içine alan değerlendirmelerden satır başları ;

Filyasyon Ekiplerini arttırdım,denetimlerle başarı geldi 

"Bu ekiplerimizin çalışmaları sayesinde şüpheli temasları tespit ediyor, evlerinde izole ediyor hastaların takibini yapıyor, ilaçlarını evlerine kadar teslim ediyoruz. Erzurum'da son bir ayda filyasyon ekip sayımızı 248'e çıkardık. Ağrı'da bu sayı 70, Ardahan'da 40, Bingöl'de 63, filyasyon ekibi sahada görev yapıyor. Erzincan'da filyasyon ekip sayımız 60, Iğdır'da 30, Kars'ta 72, Tunceli'de ise 40. Her filyasyon ekibimiz 3 kişiden oluşmakta. Son dönemde bu illerimizde yaşadığımız vaka sayılarındaki düşüşte filyasyon ekiplerimizin canla başla çalışmasının büyük katkısı var."

60 Yaş Üstünde Ağrı da 3 Katı Vaka Var 

 8 ilimize önemli bir uyarı yapmak istiyorum. Bizim için son derece önemli bir gösterge olan 60 yaş üstünün hastalığa yakalanma oranlarında ne yazık ki bu illerimizde olumsuz bir tablo görüyoruz. Erzurum'da 60 yaş üstü vatandaşlarımızın nüfusa oranı yüzde 12. Oysa aynı yaş grubundan koronavirüse yakalananların oranı yüzde 24 yani tam iki katı. Bu oranlar büyüklerimizi koruyamadığımızın ve onları risk altında bıraktığımızın göstergesi. Erzincan, Tunceli ve Ardahan'da bu oran bir buçuk kat. Kars ve Iğdır'da iki kat, Ağrı ve Bingöl'de ise 3 kat olduğunu görüyoruz. Bu rakamlar bölgedeki tüm büyüklerimizi daha iyi korumamız gerektiğini söylüyoruz

Ağrı da Sevindirici haber

Erzurum’da vaka ve poliklinik sayılarında bir ay öncesine göre yüzde 60 düşüş görüyoruz. Vakalarımız yaklaşık üçte bire indi. Yoğun bakım oranı yüzde 42, solunum cihazı oranı yüzde 27.
* Ağrı’da vaka sayılarında yüzde 75 oranında, Bingöl’de yarı yarıya düşüşlerimiz mevcut. Bingöl’de yatak doluluk oranımız yüzde 27. Ardahan’da son dönemde geç en aya göre yarı yarıya azalma yaşandı. Ancak son iki günde az da olsa artış görüyoruz. Ardahan’da yatak doluluk oranı yüzde 53, yoğun bakım ise yüzde 73.

Ağrı da Hastanelerin Durumu

Bakan Koca Ağrıda fizik tedavi hastanesinin yapımının sürdüğünü, ağız ve diş sağlığı hastanesininde tamamlanarak gelecek yıl hizmete açılacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2020, 16:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER