Çelebi'den Müjdeli Haber ''Osmanlı Parkı İcra'dan Satışa Çıkarıldı

AKP siyasetinin Ağrımız için hayırlı gördüğü bir icraat daha icradan satılık park

Çelebi'den Müjdeli Haber ''Osmanlı Parkı İcra'dan Satışa Çıkarıldı

Ağrı’nın Patnos ilçesinde 1999 yerel seçimlerinde Demokrat Partiden Belediye Başkanı seçilen Abdulhalik Taşkın tarafından yaptırılan ve Patnos’un simgesi haline gelen Osmanlı Parkı AKP li Belediyenin borçları nedeni ile icra yoluyla satışa çıkarıldı.

Taşkın tarafından yaptırılan park BDP li Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz dönemimde de isim değişikliği kararı ile gündeme gelmiş ve kamuoyunu uzun süre meşgul ettikten belediye meclisinin aldığı karar Kaymakamlık tarafından iptal edilmişti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile tüm yurtta millet parkı adı altında devasa büyüklükte parklar inşa edilirken Patnos’un simgesi haline gelen Osmanlı Parkı AKP li belediyenin geçmiş dönemdeki borcu nedeni ile icra yoluyla satışa çıkarıldı.

AKP’nin devasa borç yükü ile devrettiği HDPli Patnos belediyesi geçtiğimiz dönemlerde mali kriz nedeni ile işçi maaşlarını ödeme sorunu yaşadığı içinde gündeme gelmişti.

Bulduğu her fırsatta AKP’nin hizmet hareketi olduğundan dem vuran AKP’nin Patnos’lu Milletvekili Ekrem Çelebi,AKP’nin Patnoslu Ağrı İl Başkanı Halil Özyolcu ve AKP Patnos İlçe Başkanı Tekin Dinç’in satışa ilişkin nasıl bir yol izleyecekleri ve AKP li Belediyenin bu borç yükünü’’ hizmet’’ olarak sunacakları demeçlerini hangi soysal medya hesaplarından yada SMS firmasından duyuracakları merakla bekleniyor.

AKP’li belediyenin marifeti ile icradan satışa çıkarılan Osmanlı Parkı’nın satışının durdurulması ve AKP nin basiretsiz siyasileri nedeni ile Patnos Halkının cezalandırılmaması için buradan Cumhurbaşkanına çağrıda bulunuyoruz ..

Patnos’ta partinizin yaşadığı hezimet seçmenin suçu değil yol arkadaşlarınızın basiretsiz siyasetinden kaynaklıdır.Türkiye’nin her bölgesini Millet Bahçeleri ile donatan yönetim anlayışınızın Patnos’ta da hayat bulmasını ve partiniz belediyesi kabahati ile bugün satışa çıkarılan Osmanlı Parkı’nın Patnoslulara hediye edilmesini talep ediyoruz.

T.C.
PATNOS
İCRA DAİRESİ

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

Taşınmazın Tapu Kaydı: Ağrı ili, Patnos ilçesi, Yeni mahallede bulunan 598 ada 6 parsel numarada, borçlu adına kayıtlı bulunan, 3935,36 metrekare miktarlı arsa vasıflı taşınmazın,6955/395536 payına isabet eden kısım olan 69,55 metrekare hariç, geri kalan hisselerin tamamının birleştirilmek suretiyle birlikte kullanılması nedeniyle, toplam, 3865,81 metrekaresi satışa çıkarılmıştır.

Taşınmazın İmar Durumu: Taşınmazın yola terki bulunmamaktadır. Tapu kayıtları zemin durumları ile uyuşmaktadır. Taşınmaz halihazırda çay bahçesi olarak kullanılmaktadır. Patnos Belediye Başkanlığı'nın 23/10/2020 tarihli yazısına göre, taşınmazın bulunduğu alan, mevcut ağaç dokusu dikkate alınarak tabii zemin veya tesviye edilmek için yeterli derinlikte toprak örtüsü olması ve standartları sağlaması kaydıyla, otopark ve havuz ile açık spor ve oyun alanı, umumi hela, 1 katı H:4,50 metreyi ve taban alanı kat sayısı toplamı 0,03'ü geçmemek kaydıyla, sökülüp takılabilir malzeden yapılmak kaydıyla, açık çay bahçesi, büfe, pergole, kameriye, muhtarlık, güvenlik kulubesi, sporcu soyunma kabinleri, taksi durağı, trafo güvenlik tesislerinin yapılabileceği, kentte yaşayanların yeşil bitki örtüsü dinlenme ihtiyaçlarının karşılandığı alanlar hükmüne göre yapılaşmaya gidilebileceği belirtilmiştir. Taşınmaz halihazırda park olarak kullanılmakta olup, yukarıda yazılı hususlar dışında yapılaşmaya müsait değildir. Uygulama imar planı içinde park olarak kalmaktadır.

banner47
Taşınmazın Özellikleri: Taşınmazın tapu kaydının arsa vasıfılı olması nedeni ile taşınmazın bedeli arsa olarak belirlenmiştir. Taşınmaz geometrik olarak diktörtgene yakın ve topoğrafa olarak düz bir alana sahiptir. Taşınmaz üzerinde Osmanlı parkı adında bir park ve parkın içinde 1 adet kafetarya, 1 adet wc, 1 adet depo binası, 1 adet yapay şelale ve şelale içinde mescit olarak kullanılan bölüm ile parkın ortasında bir adet havuz bulunmaktadır. Parsel üzerinde bulunan kafeterya yaklaşık olark 110 metrekare, wc-depo binası 90 metrekare ve mescit 25 metrekare boyutlarındadır. Bu binaların 5-10 yıllıktır.

Taşınmazın yakınında yapılar olup, yoğun bir yapılaşma alanında bulunmaktadır. Taşınmaz ticari işletmelerin yoğun olduğu bir konumda bulunmaktadır. Tespit itibariyle arsa değeri,emsal mukayesesi Çevre ve Şehirilik Bakanlığının 2020 yılı yapı yaklaşık değerleri dikkate alınarak yapılmıştır. Kafetaryanın, şelalenin ve wc+deponun yapı sınıfı 2 B'dir. Taşınmaz üzerinde çam, meşe vb. ağaçların olduğu görülmüş olup, bu ağaçların herhangi bir ticari maksatla dikilmediği, taşınmaza yeşillik ve gölgelik katması ve süs olması amacıyla dikildiği anlaşıldığından ve bu tip ağaçların kesilmesi ve satılmasının Orman İl Müdürlüklerinin izni ile olduğundan bu ağaçların ekonomik değeri bulunmamaktadır. Bu nedenle ağaçlar, taşınmaza kıymeti takdir edilirken dikkate alınmamıştır.

Arsanın Bedeli: 12.946.790,08 TL Kafetaryanın Bedeli: 67.650,00 TL
WC-Deponun Değeri: 55.350,00 TLŞelalenin Bedeli: 15.375,00 TL
Taşınmazın Toplam Değeri: 13.085.165,98 TL
Kıymeti : 13.085.165,98 TL ?
KDV Oranı : %18
1. Satış Günü : 24/05/2021 günü 14:00 - 14:05 arası
2. Satış Günü : 21/06/2021 günü 14:00 - 14:05 arası

Satış Yeri : Patnos Adalet Sarayı İcra Müdürlüğü Odası Patnos/Ağrı

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2019/530 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.24/03/2021 (İİK m.126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2021, 00:15
YORUM EKLE
YORUMLAR
Burhan.mağal.
Burhan.mağal. - 3 yıl Önce

Patnosda.satmadiklari.yermi.kaldi.

Faruk YILDIRIM
Faruk YILDIRIM - 3 yıl Önce

Yalan yanlış haber yapmayın kardeşim patnos belediyesine her ay düzenli para akışı oluyor acaba gelen paranın nerelere gittiği araştırmaları lazım hdp lı başkanı kendi yandaşlarına borç ödemesi yapiyor bilip bilmeden araştırmadan kendi kafaniza göre haber yapıp milletin kafasını karıştırmayın patnos halkı neyin ne olduğunu kim ne olduğunu iyi biliyor...

128 $
128 $ - 3 yıl Önce

Yandaşa satacaklar

SIRADAKİ HABER