CHP Ağrı Kuruluşunun 99. Yıl Dönümünde Kararlılığını İfade Etti

CHP Ağrı İl Örgütü kuruluşunun 99. yıl dönümünde Atatürk anıtına çelenk sundu

CHP Ağrı Kuruluşunun 99. Yıl Dönümünde Kararlılığını İfade Etti

Kurtuluş savaşı sonrası Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından yeniden şekillendirilen yönetim anlayışının ilk siyasi teşekkülü olan ve Atatürk’ün kuruculuğunu yaptığı Halk Fırkası 1924 yılından sonra Cumhuriyet Halk Partisi olarak anıldı.

9 Eylül 1923 yılında kurulan ‘’Halk Fırkası’’ Cumhuriyet Halk Partisi Ağrı İl Örgütü bugün sabah saatlerinde Ağrı Abide Meydanında bulunan Atatürk Anıtına partilileri ile birlikte çelenk koyan CHP İl Başkanı Nihat Aslan burada yaptığı konuşmada ;

‘’Bugün bu tarihi mirası coşkuyla kutlamak ve Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılını hep birlikte inşa etmek kararlılığımızı bir kez daha beyan etmek için buradayız.

Cumhuriyetimizin yüzyıla yaklaşan tarihinin son yılları maalesef büyük bir yıkıma yol açan tek adam rejiminin talan düzeni ile geçmiştir.Demokrasi, adaletçi kalkınmayı yok sayan talan ve tek adam rejiminin sonucunda çok boyutlu bir buhranın ağır tahribatı yaşanmaktadır.Milyonları yoksulluğa mahkum eden bu yolsuzluk düzeni bir avuç imtiyazlıyı yı ciddi servet transferleri yaparak 5 li çeteye mahkum etmiştir.

Bizler Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü olarak bu güne dek kararlılıkla sürdürdüğümüz mücadelemizi bu günden sonrada kararlılıkla sürdürerek Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün devrim ve ilkelerinin izinde, ülkemizi yeniden ayağa kaldıracağız.

Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılını, Cumhuriyet Halk Partimizin iktidarında demokrasiyle taçlandıracağız. Bugün bir araya geldiğimiz Abide Meydanımızda yeniden Kurtuluşun ve Kuruluşun Partisi CHP’nin 99 yaşının kutlu olmasını diliyor saygılar sunuyorum. ’’dedi.

banner47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER