CHP Basın Açıklaması ile Ağrı Valisini Uyardı

Ahmedi Hani Havaalanında CHP İl Başkanı Nihat Aslan tarafından karşılanan Yıldırım seçim koordinasyon merkezinde Milletvekili Adayı İbrahim Varol’u ziyaretinin ardından CHP İl Binasında basın açıklaması yaptı.

CHP Basın Açıklaması ile Ağrı Valisini Uyardı

Cumhuriyet Halk Partisi Seçim Koordinatörü Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya bugün seçim sürecini takip etmek için Ağrı’ya geldi.

Ahmedi Hani Havaalanında CHP İl Başkanı Nihat Aslan tarafından karşılanan Yıldırım seçim koordinasyon merkezinde Milletvekili Adayı İbrahim Varol’u ziyaretinin ardından CHP İl Binasında basın açıklaması yaptı.

Deva Partisi İl Başkanı Nesim Alpaslan, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Celal Kaya ve Saadet Partisi İl Başkanı Ahmet Kaya’nın da destek verdiği basın açıklamasında Yıldırım Kaya kamu çalışanları ve Ağrı Valisini uyardı.

Kaya basın açıklamasın da ;

‘’14 Mayıs 2023 Pazar günü, 64 milyon 114 bin 345 yurttaşımız, 192 bin 229 sandıkta oylarını kullanarak demokrasi şenliğine mühürlerini basacaklar. Şimdiden seçim sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Genel Başkanımız ve 13. Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve millet ittifakı liderleri halkımızın seçim güvenliği konusundaki endişeleri doğrultusunda, tüm tedbirlerin alınması için büyük bir hassasiyet gösterdi.

Genel Başkanımız ve 13. Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekilimizin olmadığı 17 ilimizde de 12-15 Mayıs tarihleri arasında seçim çalışmalarını takip etmeleri ve koordinasyonu sağlamaları için milletvekillerini görevlendirdi. Ben de Ankara Milletvekili olarak milletvekilimizin olmadığı Ağrı ilimizde görevlendirildim.

Millet ittifakı olarak tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Türkiye’nin 7 bölgesinde, 81 ilinde, 973 ilçe, köy ve mahallelerine dağıldık.

Seçim günü Cumhuriyet Halk Partisi bünyesinde; müşahitler, okul sorumlusu, kat sorumlusu, okul bilişim sorumlusu, avukat, asil ve yedek sandık kurulu üyesi olmak üzere 376 bin 387 kişi görev alacak. Bu sayıya Millet İttifakı’nın diğer bileşenlerinin sandık görevlilerini de eklediğimizde sayımız 561 bin 977 olacak.

Ağrı ilimizde 306 bin 590 yurttaşımız, 1.204 sandıkta oy kullanacaktır. Tüm illerimizde olduğu gibi, Ağrı merkez ve ilçelerinde de yeterli sayıda müşahit, okul sorumlusu, kat sorumlusu, avukatlar, okul bilişim sorumlusu, asil ve yedek sandık kurulu üyesi görevlendirilmiştir.

Ağrı Merkez’de 316, Diyadin’de 105, Doğubayazıt’de 245, Eleşkirt’te 96, Hamur’da 53, Patnos’ta 236, Taşlıçay’da 54, Tutak’ta ise 99 kişi görev almıştır.

Millet İttifakı seçim güvenliği hazırlıklarını tamamlarken, İçişleri Bakanlığının sandık bilgileri ve seçmen sayılarının “Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezine” (GAMER) iletilmesine yönelik talebi hepimizi endişelendirmiştir.

Yüksek Seçim Kurulu, İçişleri Başkanlığı'nın, GAMER bünyesinde oluşturulacak 'seçim modülü' için sandık bilgileri ve seçmen sayılarının iletilmesine yönelik talebini reddetmiştir. Ayrıca İçişleri Bakanlığı'nın, seçim sandıklarında görevli polis ve jandarmadan alınacak sonuçların dosya halinde GAMER sayfasına kaydedilmesi kararını da yasaklamıştır.

Ancak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu YSK’nın kararlarını yok sayarak, yasa dışı çalışmalarına devam etmektedir.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Ağrı ilimizde de seçim sonuçlarını yasa dışı yollarla almak için bir çalışma yürüttüğü ihbarları almaktayız.

YSK kararlılarına rağmen mülki idare amirleri bünyesinde bulunan komisyon üyeleri ve sandık kurulu başkanlarından oluşan gruplar kurulmuştur. Seçim günü sandık kurulu başkanlarından alınan sandık sonuçlarını Excel formatına yüklemeleri istenmiştir. Kendilerine yardımcı olmayan sandık başkanlarının mülki idare amirliğine bildirilmesi yönünde bilgiler gelmektedir.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 11. Maddesine göre, “Devlet memuru amirinden aldığı emri, Anayasa, kanun, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ve yönetmelik hükümlerine aykırı görürse, yerine getirmez ve bu aykırılığı o emri verene bildirir. Amir emrinde israr eder ve bu emrini yazı ile yenilerse, memur bu emri yapmaya mecburdur. Ancak emrin yerine getirilmesinden doğacak sorumluluk emri verene aittir. Konusu suç teşkil eden emir, hiçbir suretle yerine getirilmez; yerine getiren kimse sorumluluktan kurtulamaz.”

Tüm kamu çalışanlarını yasal sorumlulukları çerçevesinde görevlerini yapmaya davet ediyoruz. Suç teşkil edecek emirlere karşı yasal haklarını kullanarak, suç duyurusunda bulunmalarını bir kez daha hatırlatıyoruz.

Bir çağrı da Ağrı Valisine yapmak istiyorum. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu görevini kötüye kullanıyor. Ancak siz AKP’nin değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin Valisi olduğunuzu bir an bile unutmayın. Seçimlere gölge düşürecek yasa dışı hiçbir faaliyete izin vermeyin.

Demokrasi şölenimize "14 Mayıs 2023, Batı'nın siyasi darbe girişimidir” diyerek, halkın iradesini yok sayan Süleyman Soylu; YSK'nın kararından sonra seçime gölge düşürecek her adımın hesabını bağımsız mahkemelere vereceğini aklından bir an bile çıkarma.

Ağrı halkına da çağrımızdır; Cumhuriyetimizi ikinci yüzyılında demokrasiyle taçlandırmak; barışı, huzuru, kardeşliği ve refahı getirmek için hiçbir baskıya boyun eğmeyin; özgür iradenizle oyununuzu kullanın. Yarın hep birlikte baharın gelişini kutlayacağız…’’ ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER