DEĞİŞ ARTIK TÜRKİYEM!!!

DEĞİŞ ARTIK TÜRKİYEM!!!

DEĞİŞ ARTIK TÜRKİYEM!!!

Bu yazıda sizlere iki farklı dünyadan bahsetmek istiyorum. Bu dünyaların birinde Survivor isimli atlamalı - sıçramalı televizyon programında sonraki yarışlara "YÜKSELEN" memleketin medarı iftiharı kişiler konuşulurken; diğer dünyada NASA - Avrupa Uzay Ajansı - Kanada'nın ortaklaşa hazırladıkları ve uzaya doğru "YÜKSELEN", dünyanın en gelişmiş teleskobu olan James Webb uzay teleskobu konuşuluyor. Ne mi demek bu? Bu şu demek: Dünyadan 1,5 milyon km. uzağa gönderilen bu teleskop sayesinde evrenin oluşumunun ilk zamanlarına ilişkin yepyeni bilgiler aktarılacak. Bunun yanında, gök cisimlerinin yaydığı kızılötesi radyasyonu inceleyerek uzaydaki dünya benzeri gezegenlerin varlığından tutun da bilinçli yaşam formlarının takibini yapacak kadar astrofizik açısından önemli bilgiler sunacak. Eminim ki buna "Ya bundan bana ne" diyenlerimiz olacaktır. Ne de olsa onlar gökyüzüne sadece "başımıza taş yağmasa bari" diye bakıyorlar(!)

Birinci dünyada kavga dolu yemek programlarındaki "SÖYLEMLER" dönerken, diğer dünyada Rusya Federasyonu'nun Ukrayna sınırına askeri yığınaklar yapması ve bana göre dünyayı 1962'deki Küba Füze Krizi'nden daha tehlikeli bir noktaya getirilmesine yönelik "SÖYLEMLER" dönüyor. Rusya'nın eski Sovyetler Birliği topraklarına yeniden sahip olma isteği 2022'de hızını artırarak devam ettirmesi ve Batılı güçlerin buna sadece ekonomik karşılıklar vermeyeceğine dönük sesler yükseliyor. Buna da "Bana ne" diyenlerimiz için diyeyim önemini. Geçmişteki Küba Füze Krizi'nde Sovyetler Birliği'nin ilk hedefinin Türkiye toprakları olduğunu hatırlatayım!

İlk dünyamızda Galatasaray'ın ligden düşme ihtimali "TEHLİKE" olarak konuşulurken, diğer dünyada küresel çapta yaşanan enflasyon kaynaklı krizin 1929 ekonomik buhranına benzer bir krizi tetiklemesi "TEHLİKE" olarak konuşuluyor. Peki bu da ne demek diye sorarsanız eğer, cevap şu oluyor: Emtia fiyatlarındaki artışlar bu seviyelerde devam ederse birçok firma üretim isteğinden vazgeçecektir. Bundan da başta nispeten ulusal ekonomileri zayıf olan ülkeler en büyük zararı görecekler. Yine "Bana Necilere" izah edeyim. Bu durumda enflasyonun olduğundan daha da yükseleceğini hatırlatmak isterim. Başta enerji ve mamul mal ithalatçısı olan ülkeler bu tip krizlerde ilk etkilenecek ülkelerdir. Peki bu ülkelerden birini hatırladınız mı acaba???

İlk dünyada falanca kişinin şarkısındaki ne idüğü belirsiz sözler tehlike "İŞARETİDİR" diye tartışılırken, diğer dünyamızda muhtemel küresel salgın dalgaları esas tehlike "İŞARETİDİR" diye düşünülerek alınması gerekli tedbirler tartışılıyor. Bari bunun ne demek olduğunu söylemeyeyim!!! 

Ha ayrıca kendimize de bir şey söylemek istiyorum! Yukarıdaki metinde çıkan "YÜKSELEN SÖYLEMLER TEHLİKE İŞARETİDİR" cümlesiyle bu cânım memleketin kıymetini bilerek içerideki kavgalardan uzak durmamız gerektiği anlatılmaktadır. Çünkü bu garibim memleket bizlerin kavgalarına tanık olmaktan bıktı usandı artık.

E şimdilik bana müsaade sevgili canlar! Kalın sefa ile...

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER