Devlet,Nezaket ve Tırmanış

Taner Söylemez Yazdı,Az Kusurlu Tırmanış

Devlet,Nezaket ve Tırmanış

6 yıl aradan sonra tırmanışa açılan Ağrı Dağı Vali Osman Varol'un sosyolojik gerçekleri yansıttığı kadar devlet dilinide öne çıkaran muhteşem konuşması ile anılsın sadece bu uslüp üzerinden konuşulsun ve değerlendirilsin istedik ama olmadı.Devletin nezaketsiz bir tutum içinde olamayacağının gözden kaçırıldığı açılışta siyasetin Süleyman Soylu'yu belindeki beylik tabancası olarak kullandığı, halka yüksek perdeden parmak salladığı ve içlerindeki polemiği kamuya açık alanda örtülü bir şekilde  tartışmaları bayram yeri çoşkusundaki alanı bir anda siyasi kulislerin hareketlendiği dedikodu platformuna dönüştürdü.
Vali Varol'un öncelikleri arasında 3. sırada yer alan Turizm hedeflerinde erişme arzusunda olduklarını sıraladığı ve her kelimesinde devlet dilinin hassasiyetinin gözetildiği konuşmasında trekking tutkunlarından ,Ermenisine,dağcılardan Yahudi'sine kadar hiç kimseyi göremezden gelmeyen konuşmasında bir eksik vardı ve bu devlet olmanın nezaketi ile örtüşmeyen bir hataydı.Bunca geniş yelpazede Doğubayazıt Belediyesinin ve Belediye Başkanının  yer bulamaması büyük yanlıştı.
Ki O Belediye Başkanı kamuoyuna yanlış aktarılan Ağrı Dağı'nın Iğdır'ın bir parçası olarak gösterilmeye çalışıldığı ve bundada malesef başarılı olunduğu bir dönemde Kültür Bakanlığı nezdinde sürdürülecek çalışmalarla bu hatadan dönülmesi noktasında bir takım temaslar içinde bulunurken Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar'a bir selamlama konuşması için bile kürsüyü kapatıp Ağrı Belediye Başkanına propaganda yaptırmak affedilebilir cinsten bir hata değildi.
Ki bu kent en sıcak çatışmaların yaşandığı süreçte dahi Ağrı  Eski Valisi Musa Işın ve Ağrı Eski Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ı aynı kürsüde dinleme olgunluğuna sahipti.

banner47
Kentin ekonomisine ve tanıtımına büyük katkı sunacağı hepimizin malumu olan ve festival havasında başlayan program siyasilerin belinde Süleyman Soylu'yu beylik tabancası olarak kullanıp halka sivri dilini uzattığı sürece kadarda bu havada devam etti.
Neyese biz cemaziyelevvelini bildiklerimizin dili ile bu kentin çocuklarına bu ülkenin vatandaşlarına uzatılan dilin siyaset arenasındaki çöküşünüde hep birlİkte izlemekteyiz.
 Asıl meseleye gelecek olursak bu ortak sevincin yaşanmasında emeği geçen tüm kurum ,kuruluş ve kişilere bir Ağrılı olarak teşekkür ediyor .Açıkta işlenen kabahatin tenhada özrünün olmayacaığı bilinci ile herkesi ve herkesimi özellikle Ala bildiğimiz Devletimizi nezaket noktasında daha hassas olmaya davet ediyoruz.
Tırmanış'ın tüm saikleri ile birlikte bir kez daha sekteye uğramaması temennisi ile Ülkemize, İlimize ,Doğubayazıt'a ve tüm heybeti ile Ağrı Dağına hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER