DİKKAT !!! Ağrıda 7 kişiyi ısıran köpeğin kuduz testi pozitif çıktı

Ağrı merkeze çok yakın bir bölgede yaşanan kuduz vakıasının ardından aşılama çalışmaları başlamasına rağmen vatandaşların bir süre sokak hayvanlarına karşı dikkatli olması hususunda uyarılması bekleniyor

DİKKAT !!! Ağrıda 7 kişiyi ısıran köpeğin kuduz testi pozitif çıktı

Ağrıda 7 kişiyi ısıran köpeğin kuduz testi pozitif çıktı

Ağrı’da yaşanan kuduz köpek saldırısının ardından harekete geçen kurumlar çalışmalarını sürdürüyor.

Ağrı’nın Eliaçık (Navik ) Köyünde yaşanan köpek saldırısı sonrası 7 kişi yaralanmış ,yaralı kişiler Ağrı Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştı.

Yaralılardan 2 kişinin de Erzurum ve Trabzon’a sevk edildiği öğrenilmişti.

Olayın yaşanmasının hemen ardından köylülerin ihbarı üzerine harekete geçen Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ve Ağrı Belediyesi köyde gerekli taramaları yaptı.

14 köpeğin Ağrı Belediyesi barınağında karantinaya alınarak gözlendiği öğürenilirken kuduz köpeği şüphesi bulunan hayvanında kuduz testinin pozitif olduğu saptandı.

Özel İdarenin Boşvermişliği Hayati Tehlike Yaratıyor

Yasal zorunluluğa ve daha çok kısa bir süre önce 2017 yılında Ballı bostan Köyünde yaşanan kuduz vakasında bir vatandaşımızın hayatını kaybetmiş olmasına rağmen Ağrı İl Özel İdaresi bünyesinde ilgili birimin hala oluşturulmadığı haliyle gerekli müdahalelerin yapılmamasından kaynaklı bu durumun ortaya çıktığı öğrenildi.

banner47
Yine Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından olay sonrası Eliaçık Köyünde sahipli hayvanlarda dahil olmak üzere aşı çalışması yürütüldüğü de gelen bilgiler arasında yer aldı.

Yaklaşık 10 gün sürecek olan karantina sonrası farklı olumsuzlukların yaşanıp yaşanmadığı da netlik kazanmış olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER