Doğubayazıt Belediyesine Saldırı Sonrası Acar'dan Açıklama

Doğubayazıt Belediyesine yapılan saldırı sonrası basın açıklaması yapan Başkan Yıldız Acar ;Ahmed-i Hani ahlakından nasipsizlerin dedikodularına maruz kaldık, bunların dertlerinin Doğubayazıt olmadığı, Doğubayazıt Halkı olmadığı Kürt Halkı olmadığı bir kez daha görmüş olduk dedi.

Doğubayazıt Belediyesine Saldırı Sonrası Acar'dan Açıklama

Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar'ın basın açıklaması

Değerli basın mensupları ve çok değerli Doğubayazıt halkı; Bizim belediyecilik anlayışımız hiçbir ayırım yapmaksızın, eşit ve adaletli bir şekilde din,dil,ırk farkı gözetmeksizin gecemizi gündüzümüze katarak hizmet etmektir.  

Hizmette biz şimdiye kadar yapılmamış birçok başarıya   imza attık. İl ve ilçeler arasında başarılı belediye seçildik. 

 Son süreçlerde yüzde seksen yol yapımında üstün başarı sağladık. 

 Su , çöp , çevre düzenlemesi vesaire hizmet konusunda adeta devrim yarattık.   

Tüm bu hizmetleri yaparken her alanda engellemelere ve sözlü saldırılara, iftiralara, Ahmed-i Hani ahlakından nasipsizlerin   dedikodularına  maruz kaldık.  

Fakat Doğubayazıt halkına hizmet etmek için yasal çerçevede hizmet etmeye devam ettik. Tabi hizmet yapmamızı engellemeye çalışanlar birçok provakasyon  yaptı. Biz halkımız adına ve halk temsiliyetimizden dolayı her şeye tüm bu provakatötlükleri görmemezlikten, duymamazlıktan geldik.  Defalarca tekerrür etmesine rağmen, bulunduğumuz konum ve  halkımız adına susmayı tercih ettik.  

Her toplantıda sözde sözcüleri ve teneke gurubu arkadaşları  provokasyon yapmak için özel çaba gösterdi. 

Mücavir alanlarımızın genişlemesi ve buna bağlı olarak nüfus dağılımını kontrol altına alma ve hizmet ağını genişletme amaçlı ek yedi mahallenin isim çalışmaları meclisten geçmiş, fakat ilgili makamlarca veto edilip soruşturma açılmıştır. 

 Şeffaf ve katılımcı belediye anlayışı ile   resmi hesaplarımızdan  kamuoyunun fikirleri alınarak  anket sonucu gözetilerek yeni mahalle isimleri; Ağrı Dağı Mahallesi, Nuh’un Mahallesi, Meteor Mahallesi, Urartu Mahallesi, Halife Yusuf Mahallesi, Mem u Zin mahallesi ve Said-i Nursi mahallesi olarak belirlenmiş, meclisin çoğunluğundan geçerek karara bağlanmıştır.  

Bu ve bunun gibi gelişen ve  halkımızın iradesinin hakim olduğu kararları hazmedemeyenler, Defalarca olay çıkmaması için bizzat engellememize rağmen daha öncede kamu malına zarar verenler, kamu davası sonucu görevlerinden alınması mevzusunu da yine aynı şahıslar halkı yanlış bilgilendirip karalama politikası ile benim yaptığımı iddia ederek ,ağababalarına yaranmak için benim üzerimde siyaset yaparak siyasi emellerine ulaşmaya çalıştılar.  

Birilerine yaranmak ve beklentileri olan mevkilere gelmek için sürekli yalan ve iftiralarla şahsımı hedef göstererek her mevzuda sorumlu göstermeye çalıştılar.   

Kabilyetsizlikleri, becerisizlikleri ile hedeflerine varamayanların niyeti şovmenlikleri ile bizim üzerimizde yalan ve iftiralarla siyasi rant sağlayarak  kendilerini kanıtlamak istemeleri belliki birilerince inandırıcı olmuştur.   

 Son toplantıda çoğunluğun oyuyla alınan kararları hazmedemeyen söz de temsilciler, aldığım bilgiye göre belediyeden çıkarken küfür etmeye başlamışlar, zabıta personelide bunları uyarınca personele saldırmışlar. Mafyavari bir şekilde  irtibatlı diğer arkadaşlarına haber veren şahıslar o anda hazır bekleyen sayıları kırk elli kişilik, bir grup belediyeye saldırıp camları kırdılar.  

Milletvekillerinin Twitterlerine ve üç beş dakika içinde kırk eli kişinin bir anda belediyeye saldırısına bakılırsa. Bizce önceden organize edilmiştir.  Amaçları hizmetimizi engellemek ve halkı hizmetsiz bırakıp mağdur etmektir. Bu mağduriyet üzerinde siyasi rant sağlamaktır. 

Doğubayazıt Halkı huzur içinde hizmet sunduğumuz süreçte vatandaşlarımızın büyük teveccühüne mazhar olan hizmetlerimizin önüne çeşitli kumpaslar ve meclis çoğunluğuna rağmen engel olamayanların bu saldırı ile dertlerinin Doğubayazıt olmadığı, Doğubayazıt Halkı olmadığı Kürt Halkı olmadığı bir kez daha gözler önüne serilmiştir. 

Özel makam araçları dolgun maaşları ile meclis koltuklarında keyif sürenler bu halka hiçbir hizmet vermeyen yöneticiler her defasında halkı belediyeye karşı kışkırtmaya çalışan sözde emekçi olduklarını iddia eden bu zatlar dün belediyede çalışan emekçi kardeşlerimizi tahrik edip saldırmışlar. Olayın tamamı hizmetleri hazmedemeyen bu sözde belediye meclis üyeleri tek amaçları hizmetleri engellemek. 

 Bu tatsız mevzudan kaynaklı ben yine de gerek Doğubayazıt halkını ,akrabalarımı ve gerekse belediye personelini sağ duyuya davet ediyorum tahriklere kimse gelmesin. Bunların niyeti beli.  

 Bu halk bizim halkımız biz koşullar ne olursa olsun hizmet etmeye devam edeceğiz. 

 Kamuoyona duyurur.Teşekkür ederim.. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Adeem
Adeem - 2 yıl Önce

Meyve veren ağaç taşlanır

SIRADAKİ HABER