Erdoğan Açıkladı; Ağrı'ya Hayırlı Olsun

Ağrı kısmen de olsa normalleşiyor

Erdoğan Açıkladı; Ağrı'ya Hayırlı Olsun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yebni kontrollü normalleşme ile Ağrı esnafı nefes alacak.

Yurt çapında 21:00-05:00 arası kısıtlamaların uygulanacağı Ağrı'da eglence sektörü olan cafeler ve beraberinde lokantalar faliyetlerini yeni normale göre sürdürebilecekler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından gözlerin çevrildiği Ağrı Valisi Osman  varol'unda normalleşmeye sıcak baktığı biliniyor.

Erdoğan'ın açıklamaları ile Ağrı'da izlenecek yol haritasının satır başları ise şu şekilde;

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken yüksek ve çok yüksek illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek.


Ülkemizin tamamında süren akşam 21:00 ile sabah 5 arasındaki sokağa çıkma sınırlaması ise sürecek.

Okullar Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında ilkokullarda 8. ve 12. sınıflarda eğitim öğretime açılacaktır.

Düşük ve orta riskli illerde ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde de eğitime başlanacaktır. Yüksek ve çok yüksek illerimizde ise genel uygulamanın dışında sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacaktır.

Sokağa çıkma saatleri sınırlı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubundaki vatandaşlarımızla ilgili düzenleme, düşük ve orta riskli illerimizde kaldırılırken, yüksek ve çok yüksek riskli sınıftaki illerde ise sokağa çıkma süresi artırılacaktır.

Restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı pastane kıraathane gibi yerler çok yüksek riskli iller dışında Türkiye genelinde faaliyetlerini sabah 07:00 ile akşam 19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasiteye ile sürdürebileceklerdir.


Halı saha, yüzme havuzu vb tesisler düşük ve orta riskli illerimizde sabah 9 ve akşam 19 arasında faaliyet gösterebileceklerdir.

Kamunun çalışma saatleri tüm Türkiye'de normale döndürülecek, ihtiyaç halinde valilikler farklı düzenlemeler yapabilecektir.

Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, düşük ve orta riskli illerimizde 100 kişiyi, yüksek ve çok riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve 1 saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek.


Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni koronavirüs kararlarını açıkladı Renk sırasıyla normalleşme başlıyor


DÜŞÜK RİSKLİ İLLER (MAVİ)

Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır...

YORUM EKLE
YORUMLAR
Çiftçi
Çiftçi - 3 yıl Önce

Gürbulak sınır kapısında haber varmı? Ne zaman açılacak esnaf perişan oldu İran’da TÜRKİYE ye uçakla gelmek serbest havada acaba virüs yokmu

SIRADAKİ HABER