Erincik ve Sayan Arasında ki Polemik Farklı Bir Boyuta Taşındı

DİSK Ağrı Şube Başkanı Ersin Erincik yaşanan mağduriyetler sonrası basınla bir araya geldi.Erincik Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'ı sağduyulu olmaya davet etti.

Erincik ve Sayan Arasında ki Polemik Farklı Bir Boyuta Taşındı

DİSK Genel İş Sendikası Ağrı İl Başkanı Ersin Erincik Sendika temsilcisi 3 belediye çalışanının çalışma alanlarının değiştirilmesi yönünde karşılıklı yapılan açıklamalar sonrası basın toplantısı düzenledi.

Erincik ;Ağrı Belediyesinin haksız uygulamaları nedeni ile oluşan kamuoyu baskısına dayanamayarak geri adım attığını ama buna rağmen sendikasına üye işçilere mobbing uygulanmaya devam edildiğini ileri sürdü.

Erincik yaşanan basın açıklamasında Ağrı Belediyesi ile iplerin koptuğu toplu iş sözleşmelerine dair süreci de değerlendirdi.

Ağrı Belediyesinin yanlış uygulamaları sonucu içine düştüğü çıkmazın bir ters manipülasyonla aile fertlerinin ticari yaşamına yönelik günden oluşturmak ve bu yolla işçilerin uğradığı mağduriyeti gözlerden kaçırmak yolunu seçtiğine vurgu yaptı.

Erincik konuşmasının başında; ‘Ağrı Belediyesi ile ilgili yaşadığımız sorunları 2019 yerel seçimlerinin hemen ardından yaşanan süreçle birlikte ele almak istiyorum,dedi.

Erincik konuşmasının devamında; Belediye bünyesinde faaliyet gösteren Öz Ağrı firması ile imzalanan toplu iş sözleşmesinde yetki bize verildi. 60 günlük müzakere soncunda prensipte anlaştık. Malum başkanla işçilerin ve basının önünde bir araya geldik prensipte anlaştık. Ancak imza törenine geçtiğimizde uçağım kalkıyor gerekçesi ile avukatlarım ile gözden geçirin ve imzalayın dedi. Bizde bunu imzalamadık. Ancak Malum Belediye Başkanı sosyal medya hesaplarından İmamoğlu bizi örnek alsın yüzde 26 zam vermişim dedi. Oysa ortada hiçbir şey yoktu zamda yoktu. Amaçları farklıydı. Biz bu açıklamaları yaptığımız için işçileri tehdit edip sendikamızdan ayrılmaları için işten çıkarma söylemlerinde bulundu. Bütün arkadaşlarımız ağlayarak gözleri yaşlı bir şekilde bizden ayrılmak zorunda kaldılar. Bir rekabet olacaksa rekabeti sendika başkanları ve temsilciler yapmak isterdik ancak karşımızda bir belediye başkanını görüyoruz belediye başkan yardımcılarını görüyoruz. Sosyal medya hesaplarından paylaştı Hak-İş’ ben getirdim, Türk İş’ ben getirdim, ben çağırdım ben örgütledim. Buradan tekrar çağrıda bulunuyorum lütfen işçinin iradesine saygı duyulsun. İşçi hangi sendikayı tercih ederse buna saygı duyun. Tekrar sendikamıza geri gelen arkadaşlar oldu. O arkadaşları makamlarına çağırdılar. İşçilere şiddet var Ağrı Belediyesinde evet kadına da şiddet var. Kadına şiddet kadına saç baş yolmak değil ki. Nazan Türkkal kardeşimiz sırf sendika değiştirmediği için Ağrı Belediyesi tarihinde Küpkıran dağında mezarlıklar Müdürlüğü emrine gönderilen tek kadın arkadaşımızdır. Birkaç yıldır hiçbir belediye personel tek bir kuruş zam almadı. Pandemi sürecinin kahramanı sayılan işçilere neden zam verilmedi diye sordu.

Genel İş Şube BAŞKANI Erincik konuşmasının devamında;

YETKİNİN Hak-iş e geçtiği sürece dair olarak da ‘’şayet yetki mücadelesi için mahkemeye başvurmuş olsaydık mahkeme sonuçlanana dek çalışan arkadaşlarımız toplu sözleşmeye oturamayacak ve bu anlamda bir mağduriyet yaşayacaktı.Bizde arkadaşlarımızla yaptığımız durum değerlendirmesinde İşçi arkadaşlarımızın ekonomik anlamda mağdur olmamaları ve sözleşme masasının kurulması için leyhimize sonuçlanacak hukuki mücadelenin işçilerin aleyhine bir durum yaratacağı düşüncesiyle hakkımızdan feragat ettik,diye konuştu.

Erincik Ağrı Belediyesinin yaşattığı mağduriyetleri örtbas etmek ve konuyu saptırmak adına bulunduğu girişimlerinde tamamen manüple amaçlı olduğunu söyledi.

Sendika temsilcisi arkadaşlarımızın görev yerleri değiştirilerek uygulanan mobing’in Ağrı Milletvekili Abdullah Koç tarafından dile getirilmesinin ardından açıklama yapan Ağrı Belediyesi açıklamasında aile bireylerimin ticari hayatını gündemleştirerek olayı saptırmak istedi.

Ailevi meseleye dönüştürülen bu konuda sağduyulu olamaya davet ediyorum yarın gençlerimiz caddelerde sokaklarda birbirlerine laf atarak zarar verirlerse bunun sorumlusu ikimiz oluruz.

Benim Sayan ailesine 7den 70ine kadar saygın vardır.Benim hiçbir belediye başkanı ile hiçbir yönetenle ailevi sonunum olmadığı gibi malum başkanın ailesi ilede sorunum yoktur.

Biraz öncede ifade ettim benim kavgam emek kavgasıdır,alınteri kavgasıdır göz nuru kavgasıdır.Benim ailemin yapmış olduğu ticarette bellidir.Evet devletin ilgili kurumları izliyorlar vergi dairelerindeki kayıtlardan,bankalardaki referanslardan itibarlardan da bellidir.Ailemin her sektörde nekadar şerefli ,ahlaklı iş yaptıklarınıda hepiniz biliyorsunuz,bütün Ağrı buna şahittir.

Yani şimdi Malum Başkan ve kardeşleri masaj salonumudur ,güzellik salonlarımıdır işlettiklerine saygım sonsuzdur şimdi ne alakası var ticaretin hizmet işin genel işin sendikal rekabetine bulaşıpta bunu aile sorununa kadar taşıyan yönetim anlayışına anlam veremiyoruz.Ağrı halkıda artık sendikayla belediyenin kavgasından sıkıldı.

Ağrı halkının beklentisi hizmettir ,dedi.

Erincik toplantı sonrası basın mensuplarının sorularınıda cevapladı.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2021, 21:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER