İsveç Konsolosluğuna silahlı saldırı düzenleyen Ağrılı Tutuklandı

Vize talebi reddedilen kızgın vatandaşın İsveç konsolosluğuna silahlı saldırısı sonucu Türk çalışan ağır yaralandı.

İsveç Konsolosluğuna silahlı saldırı düzenleyen Ağrılı Tutuklandı

İzmir'deki İsveç Fahri Konsolosluğu'na yapılan silahlı saldırıda, konsolosluk çalışanı Emine T. isimli Türk çalışan ağır yaralandı. Ağrı nüfusuna kayıtlı şüpheli Z.Ö. ise gözaltına alındı.

Zihinsel engelli olduğu açıklanan şüpheli Z.Ö.'nün vize işlemleri nedeniyle saldırıyı yaptığı öne sürüldü. Ajansların geçtiği bilgiye göre, olay yerinden kaçan şüpheli Z.Ö. ,silahlıyla birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Z.Ö.'nün Ağrı nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi.

Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan ve hayati tehlikesi bulunan Emine T. ise Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Alsancak'taki Konsolosluğa yapılan saldırıyla ilgili İzmir Valiliği bir açıklama yaptı. Valilik açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"İlimiz Konak ilçesinde, 01.08 2023 günü saat 12.45 sıralarında zihinsel engelli Z.Ö. isimli şahsın silahlı saldırısı sonucu E.T. isimli vatandaşımız yaralanmış olup, yaralı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Olayın faili ise suç aleti ile birlikte gözaltına alınmış ve konuyla ilgili adlî tahkikat başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İzmir'de İsveç Fahri Konsolosluğu binası önünde gerçekleştirilen silahlı saldırıya ilişkin adli soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Tunç, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, silahlı saldırıyı şiddetle kınayarak, saldırıda yaralanan vatandaşa Allah'tan acil şifalar diledi.

Bakan Tunç, "Bu elim hadisenin aydınlatılması ile ilgili gerekli adli soruşturma başlatılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, sınırları içinde faaliyet gösteren misyonların da hak ve hukukunun koruyucusu, güvenlik güçlerimiz de huzurunun teminatıdır." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Savcı sayan gittikten sonra
Savcı sayan gittikten sonra - 10 ay Önce

Evet savcı sayan gittikten sonra ağrıları zivanadan çıktı en azından adam saçmalıyordu memleketin gazını alıyordu her gün ağrılarda yeni vukuatlar alışın

SIRADAKİ HABER