Mehmet Erat Belgelerle Yalanladı

Mehmet Erat Belgelerle Yalanladı

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası eski Başkanı Mehmet Erat, güzel bir seçim dönemi yaşadıklarını belirterek tüm ATSO üyelerine destek ve güvenleri için teşekkür etti.

Yaptığı basın açıklaması ile seçim sürecini değerlendiren ATSO Başkan Adayı Mehmet Erat, beyaz oy pusulası ile seçime gireceklerini açıkladı. Tüm ekibinin büyük bir özveri ile çalıştığını dile getiren Erat “Arkadaşlarımız ile birlikte kimseyi eleştirmeden tamamen şeffaf bir şekilde hiç ara vermeden sürekli esnafımızı ziyaret ettik. Ancak son günlerde seçim sonuçlarının farkına varan bazı adaylar hakkımızda hak etmediğimiz iddialarda bulunarak bizleri karalama kampanyası başlattılar.

Bizler bu sürecin kimseyi kırmadan, sataşmadan ve provokasyona yer vermeden bitmesi taraftarıydık. Ancak para karşılığı yapılan karalama haberleri ve sahte hesaplardan yapılan propagandalar bizleri açıklama yapmak zorunda bıraktı.

Çünkü susmamız kabullenmemiz anlamına geleceği için bu karalama kampanyasını başlatanlara resmi evraklarla cevap vererek seçimi daha fazla germemeleri için açıklama yapıyoruz. Şunu herkesin bilmesini istiyoruz ki bizler herkesin seçim sonucuna saygılıyız.

Çünkü bizler Ağrılı’yız ve üyelerimizden bu memleketin insanları bu nedenle bir seçim için kimsenin kalbini kırmak istemiyoruz. Özellikle altını çizerek belirtiyorum ki bu açıklamalarım sadece hakkımızda yapılan karalama kampanyası nedeni ile yapılmıştır. Aksi takdirde hiçbir adayın adını ağzımıza almaktan üzüntü duyarız” dedi.

TEMELİ ATILMAYAN OKULU BİLE REKLAM ARACI ETTİLER;

ATSO Başkanlığımız döneminde 20.11.2012 tarihinde resmi evrakta mevcuttur. TOBB ile görüşüp okul sözü aldıktan sonra arsa tahsisi yaparak yapılacak okulu ihale aşamasına getirdik.

Ancak Mevcut başkan 5 yıldır bu okulun ihalesini bile yapamamıştır. Seçim döneminde güya okulun temelini atmayarak bunu reklam aracı olarak kullanmayacağını belirten mevcut başkan bunu bile büyük bir reklam kampanyası haline getirerek üyelerin ve okuyucuların tepkisini çekmiştir. Bilinmesi gerekir ki okul süreci bizim başkanlık dönemimizde başlatılan ve ihale aşamasına getirilen bir projedir ve bunun belgelerini de sizlerle paylaşıyorum. Ayrıca yeni yapılacak okul binasının mevcut başkanın akrabalarına kimlere peşkeş çekildiğini çok iyi biliyoruz. Seçim sonrası bu konuda da inceleme isteyeceğiz.

 

 

HESAP KİTABI KARIŞTIRDI;

Mevcut başkan sürekli propagandalarında bizlerin borcunu ödediğini söylüyor ve her defasında farklı rakamları basına vererek kafaları karıştırıyor, oturduğu makama zarar veriyor. Bunları konuşmaktan haya ediyorum ama hakkımızda çıkan iddialar bizleri bu açıklamaya mecbur bırakıyor. Mevcut başkan ilk açıklamasında bir gazeteciye 7,5 milyar TL borç açıklamıştır. Ardından seçim sürecinde bu rakamı 7,5 milyon TL’ye indirdi. Ve bu borcu sanki kendi cebinden ödemiş gibi reklamlar yaptı.

1989 yılından bugüne gelen Organize Sanayi’nin borcu 3.5 milyon TL  borç şu anki hesaba dâhildir. Bu borç bizim borcumuz gibi gözüküyor. Geçmişin borcu bugüne kadar gelmiştir.  Bu dönemde bu borcun sadece 70 bin TL’si ödenmiştir. Demek ki yeni seçilecek yönetimin de alacağı borç tutarı yine 3.5 milyon TL olacaktır.

2013 Ağrı Ticaret ve Sanayi Odasını bıraktığımızda 1 milyon 253 bin 578 lira 76 kuruş gelirimiz varken, 1 milyon 31 bin 116 lira 34 kuruş giderimiz olmuştur. 222 bin 415 lira 36 kuruş ile karla devrettik.

Bizler başkanlığı devrettiğimizde 700 bin lira esnafa borcumuz vardı. Odamız eski karakol olarak kullanılan ve içersinde fareler gezen bir yerdi. Yeni binamızı yaparak bina içerisinde bulunan yerlerden yaklaşık 1 milyon TL gelir sağladık. Bu sözleşmeler de mevcutur. Sözleşmelerin olmadığı iddiası tamamen asılsızdır. Bu oda için yaklaşık 3 milyonTL hibe toplayarak binamızı bitirdik. Başkanlığı teslim etmeden mevcut başkan’dan’- bize 6-7 ay bize zaman verin hibe sözü aldığımız yerlerden hibelerimizi alarak odayı borçsuz olarak size verelim’ teklifini sunduk ama kendileri bu teklifi ret ederek eski ATSO binasını satarak kalan borcu ödemeyi tercih ettiler.

Sizlere soruyorum ben eski ATSO binasını satmayı bilmez miydim ?

Ben hibelerle şuan ki karşılığı yaklaşık 20 milyon TL’yi bulan ve Ağrı’nın en modern binasını yaparken, çıkan borca karşılık mevcut başkan hangi projeyi gerçekleştirerek bu borcu ödememiştir ? Yapılan proje mevcut yerlerimizi satmak mıdır?

Mevcut Başkan yönetimden yetki alıp büyükşehirlerdeki işadamlarına giderek 1 TL bile hibe toplayamamıştır. Bu paralar başkan olduğunuz için verilmiyor ! Döndükten sonra ‘Ben Dilenci Değilim’ diyerek hibe toplamaktan vazgeçmiş ve odanın mülkiyetini satma projesini geliştirmiştir.

Evet biz 3 milyon TL para topladık. Kendileri bizim için dilenci diyor ancak bizim halkımız ve tacirimiz için bugünde olsa yine aynı şeyi yaparız.

Bizlere istediğimiz süre verilmiş olsaydı söz aldığımız iş adamlarından aldığımız hibelerle bu borcu sıfırlayıp teslim ederdik. Odanın bir kuruşu bile boşa gitmez ve mevcut yerler satılmazdı.

 

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ KÖSTEK DEĞİL DESTEK OLDULAR ;

Seçim sonrası 4 yönetim kurulu üyemiz bizim grubumuzdan çıkarak mevcut başkanın 3 yönetim kurulu üyesi ile Ağrı halkının çıkarları için çalıştılar. ATSO ile hiçbir zaman irtibatımızı kesmeyerek arkadaşlarımıza sürekli Ağrı halkının menfaatine olan her projeye destek olması çağrısında bulundum. Arkadaşlarımız bugüne kadar tüm toplantılara katılarak mevcut başkana destek oldular. Tek bir projeye itiraz ettik oda eski binamızın satılmasıydı. Ancak itirazlarımıza rağmen eski binamız satıldı. Arkadaşlarımızın toplantıları kilitlediği iddiaları tamamen asılsız ve ahde vefası olmayan iddialardır. Konuşmalarında kendini ifade edemeyen birinin bu tür asılsız iddialarda bulunması benim gibi şuan ki yönetim kurlunda bulunan arkadaşlarımızı da derinden üzmüştür. Arkadaşlarımız teşekkür beklerken, hak etmedikleri iftiralara maruz kalmışlardır.

SINIR TİCARETİNDEN KİMSE YARARLANAMADI ;

 1 yıl fazla başkanlık yapan mevcut başkan 5 yıldır yapmadığı projelere şimdi süre isteyerek yapmak için destek istiyor. Adama sormazlar mı? 5 yıldır sınır ticareti için ne yaptınız? Sınır kenti olan Ağrı’da bir çok tacirimiz sınır ticaretinden faydalanamadı. Ve her geçen gün sınır ticaretimiz geriye gitti.

Yine Ağrı’nın sorunları ile ilgili proje gerçekleştiremeyen mevcut başkan yıllardır Ağrı’nın sorunlarının çözümünü istemek yerine birilerinin Ağrı’da kalması için uğraşmıştır.

NELER YAPTIK ?

Başkanlık dönemimizde en büyük projemiz tacirimizle odamızı buluşturmamız oldu. Yıllarca atıl durumda bulunan binamızda halkımız ilk defa Ticaret ve Sanayi Odası’nın gücünü ve yetkisini fark etti. Odamıza kurumsal kimlik kazandırdık. Eskiden kimseden oy bile istenilmeden yapılan seçimler şuanda bayram havasında ve bir çok adaylarla yapılıyor. Yine Patnos ilçemize odamızı açtık. Odaya 1 adet makam aracı kazandırdık.  Daha önce Ağrı’dan verilmeyen K yetki belgelerini Ağrı’dan vermeye başladık. 600 bin lira devraldığımız odamıza 2012 Bayındırlık birim fiyatı ile 12 milyon tutarında bina kazandırdık. Şuanda binamızın değeri yaklaşık 20 milyondur ve çoğu topladığımız hibelerle yapılmıştır.

Gerek duyduğumuzda gerekli açıklamaları yapacağımızı halkımızla paylaşır ve dualarını beklerim.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018, 14:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER