A.İ.Ç.Üniversitesi Akademisyenleri İçin Tören Düzenlendi

IC Vakfı ödül dağıttı açılış yaptı

A.İ.Ç.Üniversitesi Akademisyenleri İçin Tören Düzenlendi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi akademisyenleri için İbrahim Çeçen Vakfı (IC)  Bilimsel Teşvik Ödülleri ve Akademik Giysi Töreni düzenledi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Selçuklu  Konferans Salonunda düzenlenen programda konuşan Rektör Abdulhalik Karabulut ;''Üniversiteler hem bölgesel hem de küresel aktörler olmanın yollarını aramalı. Bizler her zaman çalışanın yanında olduğumuzu ifade ettik. Bunun için çalışan, araştıran bütün akademisyenlerimizin yanında olacağımızı ve imkanlar dahilinde her türlü desteği sağlayacağımızı her zaman dile getiriyoruz. Bu yıl yurt içi ve yurt dışı kongre ve sempozyumlara desteğimiz artarak devam edecek.'' dedi.

Törende konuşan AİÇÜ Rektörü Karabulut, Türkiye'nin vizyonlarına ulaşmasında diğer üniversiteler gibi üniversitelerinin de önemli rol oynayacağını söyledi.

Konuşmaların ardından profesörlük ve doçentlik kadrosuna geçen akademisyenlerin giysileri Ağrı ValisiSüleyman Elban ve Rektör Prof. Dr. Karabulut tarafından giydirildi.

 IC Vakfı teşviklerini kazanan akademisyenlerin ödüllerini ise Cumhuriyet Başsavcısı Tunay Pulça, Ağrı 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Basri Alagöz, IC Vakfı Müdürü Meral Dinçer, rektör yardımcıları ve dekanlar verdi.

banner47
Programın ardından misafirlerle birlikte IC Vakfı'nın yerleşke içerisinde yapımını tamamladığı hizmet binasının açılışına geçildi.

IC Vakfı Hizmet Binasının açılışı Ağrı Valisi Süleyman Elban tarafından gerçekleştirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER