Melik Özmüş Diyarbakır'da Mahkemeye Çıkarıldı

DBP Ağrı İl Başkanı Melik Özmüş Ağrı'da şafak operasyonu ile gözaltına alınmasının ardından gözaltı süresi sonrası bugün Diyarbakır da mahkemeye çıkarıldı

Melik Özmüş Diyarbakır'da Mahkemeye Çıkarıldı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan DBP Genel Başkanı Keskin Bayındır ve 14 il başkanından 13’ü serbest bırakıldı. Diyarbakır İlbaşkanı Hayrettin Altun ise tutuklandı.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından örgüt üyeliği iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında 23 Aralık’ta gözaltına alınan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Başkanı Keskin Bayındır, DBP Diyarbakır İl başkanları Seval Gülmez ve Fahrettin Altun, Batman İl başkanları Burhan Eğlenti ve Rükiyete Onat Gönül, Şanlıurfa İl başkanları Rabia Aslan ve Hidayet Enmek, Gaziantep İl başkanları Ethem Ünal ve Zeliha Arslan, Şırnak İl başkanı Zeki İrmez, Mardin İl başkanları Şerafettin Aslan ve Süreyya Dündar, Ağrı İl başkanı Melik Özmüş, Van İl başkanları Şengül Polat ve Harun Okay öğlen saatlerinde adliyeye çıkarıldı.
Savcılık ifadelerinin ardından 13 DBP il başkanı adli tedbir kontrolüyle Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği, 13 DBP’li il başkanı yurt dışı yasağı adli kontrol tedbiriyle serbest bıraktı.
DBP Diyarbakır İl başkanı Hayrettin Altun ise savcılık ifade işlemleri ardından tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Hakimlik Altun’un “örgüt üyeliği” suçlamasından tutuklanmasına karar verdi.
DBP Genel Başkanı Keskin Bayındır’ın ifade işlemlerine ise henüz başlanmadı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER