Vali Elban Dev Projelerini Anlattı ''1850 İstihdam,140 Yeni İş Yeri''

Ağrı Valisi ve Belediye Başkanı Süleyman Elban umut veren projelerinin detaylarını anlattı

Vali Elban Dev Projelerini Anlattı ''1850 İstihdam,140 Yeni İş Yeri''

Vali Elban Dev Projelerini Anlattı

Ağrı Valisi ve Belediye Başkanı Süleyman Elban gazetecilerle bir araya gelerek projelerinden bahsetti.Karşılıklı sohbet havasında geçen buluşmada Elban gazetecilerin sorularınıda cevaplarken yapacakları devasa yatırımların detaylarını paylaştı.

1850 İstihdam

Elban’ın anlattıkları içinde göze çarpan en önemli projenin tekstil kent olduğu görüldü.

Elban ;’’Ağrı Şehirler arası otobüs terminalinin yanında 250 dönümlük arazi üzerine kurulacak olan Tekstil Kent Projesinde yaklaşık 1850 kişilik bir istihdam sağlanacağını ve bu projenin ihale aşamasına getirilerek Mayıs Ayında hazır hale getirileceğini söyledi.

Elban buna paralel olarak 100. Yıl Mahallesinin Kentsel dönüşüm ihalesinin yapıldığını çok katlı binalar yapılmamak sureti ile dönüşümün sağlanacağının altını çizdi.

Elban Ahmedi Hani Hava Alanı yakınlarında devam eden sıcak su arama çalışmalarının sürdüğünü ulaşılacak kaynak suyunun 70 santigrat derecenin üstünde olması durumunda Ağrı’yı bu su ile ısıtacaklarını ifade etti

140 Yeni İşyeri Kapasiteli Alışveriş Merkezi

Elban şehirdeki ticari sıkışmışlığın önünü açmak Ağrı İran arasında başlatılan turizm atağına ivme kazandırmak, hafta sonlarını nezih bir ortamda değerlendirebilmelerini fırsat sunarak farklı kentlerde alışveriş yapmak için giden vatandaşlara alternatif oluşturacak 140 iş yeri kapasiteli Alışveriş Merkezini yaparak Ağrılıların parasının Ağrı da kalarak Ağrı ekonomisine ivme kazandırmasını hedeflediklerini vurguladı.Elban Alışveriş Merkezinin maliyetinin de 120 Milyon olduğunu söylerken Şehir Merkezindeki Galeri ve Hurdacıların da şehir dışına taşınacağının altını çizdi.

4 Yol Kavşağına Battı Çıktı ( alt geçit)

Şehir trafiğinin yoğunluğunada vurgu yapan Vali Süleyman Elban 4 yol kavşağına battı çıktı yaparak trafiği hafifletmek niyetinde olduklarını ayrıca Eleşkirt ilçesindeki kayak merkezinin de onarımının yapılarak önümüzdeki kış aylarında kayak severlerin günübirlik kullanımına açacaklarını ifade etti

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER