Vali Osman Varol'dan Sürpriz Kutlama

Vali Osman Varol 24 Temmuz'u unutmadı

Vali Osman Varol'dan Sürpriz Kutlama

Ağrı Valisi Osman Varol basından sansürün kaldırışının yıldönümü olan 24 Temmuz gününe yönelik bir kutlama mesajı yayımladı.

Vali Varol'un gazetecilerin sıkıntılı bir süreç yaşadığı bu dönemde yayımladığı mesajla Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı.

Varol'un mesajı şu şekilde

Bu 24 Temmuzda, Gazeteciler ve Basın Bayramı ile “Basından Sansürün Kaldırılışının” 112.  yıl dönümünü kutluyoruz.

banner47
Temel işlevi kamuoyuna objektif bilgi akışı sağlamak ve toplumsal olaylara ayna tutmak olan basın, düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili araçlarından biridir. 

Günümüzde hızla gelişen kitle iletişim araçları ile etkinliği her geçen gün artan yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşları, yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bizi bilgilendirerek, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok görev ve sorumlulukları üstlenmektedir.

Bölgemizde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sunan yerel basınımızın, özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettireceklerine inanıyorum.

Bu düşüncelerle ilimizde faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, radyo ve televizyonlarımız başta olmak üzere bütün basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

Dr.Osman Varol 

    Ağrı Valisi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER