Ağrı TÜGVA'dan Kodlama Eğitimi

Tügva dan 18 yaş üstü kodlama kursu

Ağrı TÜGVA'dan Kodlama Eğitimi

Türkiye Gençlik Vakfı Ağrı temsilciliği 18 yaş üstü gençlere robotik kodlama kursu açtı. 

Robotik Kodlama eğitimini, Türkiye Teknoloji Takımı Eğitmeni Gürkan Güneş’in vereceği kurs süresi 90 saat olacaktır. 


Öğrencilerin bu proje vesilesi ile problem tanımlama, farklı yollardan problemi çözme, sorgulama, analitik düşünme gibi yeteneklerinin geliştirilmesini sağlamak, bilim ve teknolojiye bakış açılarını olumlu yönde değiştirmesi hedeflenmektedir.


Yine bu proje ile öğrencilerin; temel fen bilimlerinin mantığını kavrama, hayal gücü ve yaratıcı zekayı kullanma, odaklanma seviyelerini maksimum seviyeye çıkarma, denemekten ve yanılmaktan korkmama, sosyal yaşam becerilerini en üst seviyeye çıkarma, kendini ifade etme yetenekleri, takım çalışması, zaman yönetimi, süreç ve sonuç odaklı düşünme, pratik düşünebilme, konsantrasyon, sistematik düşünme ve davranma, analitik düşünebilme, yönergeleri doğru takip edebilme gibi pek çok becerisini geliştirmesi amaçlanmaktadır.


Beklenen Sonuçlar


Projeden yararlanan öğrenciler projenin sonunda;

* Mekanik sayesinde temel fen bilimlerinin mantığını uygulamalı olarak öğrenmiş olup unutamayacak seviyeye ulaşır ve okul derslerindeki başarı oranı yükselmiş olur.


* Elektronik sayesinde temel elektronik biliminin mantığını anlamış olur, elektronik malzemeleri uygulayarak tanır ve bu malzemeleri kullanmayı öğrenir.


* Yazılım sayesinde bilgisayar programlama dillerinden bir veya bir kaçını öğrenir ve kolaylıkla uygular.


* Öğrencilerimiz elektroniğin ve mekaniğin temelini yaparak ve kendileri üreterek öğreneceklerdir.


* Öğrencilerimiz kendi bedenlerini keşfedip bir makine gibi algılayacak, elektronları yakından tanıyacak, elektroniğin sihirli dünyasına yolculuk yaparak, komponentler, kablolar, lehimler, ışıklar, robotlar ve pek çok bilimsel araç gereçle yaşayarak öğrenmenin keyfini yaşayacaklardır.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2020, 23:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER