İlhan Levent Sert Çıktı '' Bu İrite Davranış...''

Yaklaşan İLKSAN seçimleri öncesi Eğitim-Sen Ağrı Şube Başkanı İlhan Levent sürdüreülen kampanyanın rencide edici olduğuna vurgu yaparak gazetemize demeç verdi.

İlhan Levent Sert Çıktı '' Bu İrite Davranış...''

Eğitim-Sen Başkanı Levent yaklaşan seçim sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmelerde şu ifadelere yer verdi.

Son günlerde tüm illerde olduğu gibi Ağrı ilimizde de eğitim camiasında İLKSAN seçimi heyecanı yaşanmaktadır. İlksan, 1943 yılında öğretmenlere ucuz konut, sağlık, doğum, ölüm yardımı sağlamak amacıyla kurulan bir yardım sandığıdır. 
Eğitim çalışanlarının maaşlarından  %2’lik kesinti ile bu yardımlar yapılmaktadır. Yedi kişilik Yönetim kurulunda dört bakanlık temsilcisi, üç il temsilcisinin bulunduğu İLKSAN dönem dönem çeşitli şaibeli harcamalarla ulusal basında yer almıştır. 
Sayısal olarak Türkiye’nin en büyük sendikasının il şube başkanı, aynı zamanda İLKSAN İl Temsilci adayı olan Abdurrahman Aslan okul okul dolaşarak bardak hediye etmektedir. Konuyla ilgili görüşlerini sorduğumuz Eğitim Sen Şube Başkanı ; 
İlhan Levent : Eğitim öğretim yılının açıldığı dönem ya da öğretmenler günü değil de seçim arefesinde yapılan bu faaliyet başta kendi üyeleri olmak üzere bütün eğitim camiasını rencide etmektedir. Bu irite davranış yerine on binlerce çocuğun uzaktan eğitimden mahrum kaldığı ilimizde 500 tane fakir çocuğa tablet dağıtılsaydı, biz öğretmenler ve velilerin büyük saygısını kazanırlardı. Birilerine şirin gözükerek kazanım elde etmek isteyen bu  zihniyetin toplu sözleşme sürecinde milyonlarca memuru enflasyona ezdirerek % 3,5’luk zammın altına imza attıkları henüz unutulmamıştır. 
Söz konusu sendika 4 sene önce kendi üyelerine danışmadan İLKSAN seçimlerini boykot etmiş, bu sene yine üyelerine danışmadan seçimlere girme kararı almıştır.  Adaylarını da üyelerinin fikrine başvurmadan mevcut şube başkanı ve öğretmen evi müdürü olarak belirlemişlerdir. Yerel de bile kendini   dayatanların  İLKSAN’ı  demokratikleştirmek istediklerini iddia etmeleri büyük bir çelişkidir. 
Sizin adaylar nasıl belirlendi ? 
Bizde ,  gerek  EĞİTİM SEN seçim kurulunun sendika üyeleri  gerekse,  İLKSAN üyeleri ile yaptığı görüşmeler neticesinde isimleri önerilen Çetin YILDIRIM ve Adem TUĞAL  aday olarak belirlendi. 
Son olarak ne söylemek istersiniz 
İki dönemdir İLKSAN  il temsilciliğine seçilen Çetin YILDIRIM arkadaşımız bu görevi layıkıyla yerine getirmiştir. Bu dönemde de Çetin YILDIRIM ve Adem TUĞAL arkadaşlarımıza eğitim emekçilerinden destek bekliyoruz. Arkadaşlarımız genel kurulda İLKSAN üyelerinin sesi ve vicdanı olmaya devam edeceklerdir.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Aliriza Aydın
Aliriza Aydın - 3 yıl Önce

Başkana tamamen katılıyorum öğretmene bardak değil maaşında iyileştirme yapılması için bir çalışma yapılmalıydı. Öğretmen zeki ve gururludur. Bu gibi devşirme olaylara bakmaz gerçek ve doğruluğa bakar.

bardak
bardak - 3 yıl Önce

99 tl lik bardakları kendi cebinden alıyorsa sorun yok. eğer sendika bütçesinden bardak alındıysa o zaman sorun var.

SIRADAKİ HABER