Edinilen bilgilere göre olay, Patnos ilçesine bağlı Selahaddin Eyyubi Mahallesi'nde meydana geldi. Henüz sürücüsü ve plakası belirlenemeyen bir araç, caddede yürüyen 7 yaşındaki kız çocuğa hızla çarptı.
Çarpmanın şiddetiyle yola savrulan küçük çocuk ağır yaralandı. Kazayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine ivedilikle polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.
Sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından yaralı çocuk, Patnos Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede yapılan detaylı incelemelerde, küçük kızın kafasında kırıklar oluştuğu ve kolunda ciddi incilme meydana geldiği tespit edildi. Çocuğun tedavisinin sürdüğü bildirildi. Ancak Patnos Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelerin ardından durumu ciddileşen 7 yaşındaki kız çocuğu, ileri tetkik ve tedavi için Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.
Öte yandan, küçük çocuğa çarpan aracın sürücüsünün kaza sonrası durmayarak olay yerinden hızla kaçtığı öğrenildi.
Emniyet güçleri, kaçan sürücüyü yakalamak ve aracı tespit etmek amacıyla mahalledeki güvenlik kameralarını incelemeye alarak geniş çaplı bir soruşturma başlattı.





