Elban'ın Projesi İşsizliği Yeniyor

Tekstilkent henüz bitirilmeden kursiyerler eğitim almaya başladılar.

Elban'ın Projesi İşsizliği Yeniyor

13 Haziran tarihinde temeli atılan ve Eylül sonu tamamlanması beklenen Ağrı Tekstil Kent için girişimciler işçi alımı ilanlarını asmayı sürdürüyor.

Yaklaşık 12 Milyona mal olacak projede ilk aşamada 3 adet (4842 m²) üretim atölyesi, 1 adet (920 m²) yemekhane / sosyal tesis ve 1 adet (340 m²) idari binadan oluşacak.Tekstil Kent'in temelinin atılması sonrası ilk işçi alım ilanı Control Company tarafından asılmış ve ilgili firma 300 kişilik istihdam hedeflediklerini açıklamıştı.

Tekstil Kentte faliyetlerini yürütmek için işçi alım ilanı yapan ikinci firma da Snip Tekstil oldu.

Snip Tekstil firması yetkilisi Ferhat Hakverdi ile yaptığımız telefon görüşmesinde İş-Kur ile organize çalıştıklarını ve ilk etap için 50 kişilik kursiyer kadrosunu oluşturduklarını ifade etti.Hakverdi;Bayramdan önce 1. etap olan 50 kişilik kursumuza başladık 3 aylık periyotlar ile eleman ihtiyacımız İşkur nezaretindeki eğitimlerle devam edecek.Ağrı da ki atölyemizde hedeflediğimiz istihdam sayısı 450 kişilik bir kadrodan oluşacak ,dedi.

Kursiyerlerin Kurs süresince 45 lira harçlıkla eğitim aldıktan sonra istihdam garantisi sunan firma çalışanlarının servis ve yemeklerini de karşılayacak.

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2018, 21:42
YORUM EKLE
YORUMLAR
Barış özger
Barış özger - 6 yıl Önce

Ban lahmacun ve sulu yemek cm ağrı da iş arıyorum

SIRADAKİ HABER