Halkbank'ta Hesaplar Bloke Edildi

Halkbank'ta hesaplar bloke edildi bankanın zararı yok

Halkbank'ta Hesaplar Bloke Edildi

Halkbank’ta Cuma akşamı piyasanın altında dolar ve Euro satışından sonra Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan ilkkez konuştu.

Arslan karışıklığı ülkeler arası faiz farklarının yanlış girilmesinden kaynaklandığını açıkladı. Arslan yanlışın 22:01de başladığı ve banka yetkililerinin 15 dakika kadar sonra olaya müdahale ettiklerini söyledi.Arslan açıklamasında bu süre içerisinde 1763 müşterinin 4milyon 600 bin Dolarlık işlem gerçekleştirdiğinin de altını çizdi.

Arslan açıklamasında ; "Kur bilgisi hatalı girilmiş değildir ama ülkeler arası faiz makasının bir düzeltme faktörü olarak kura olan etkisinden kaynaklanan bir yanlış giriş vardır. İlk defa böyle bir hata ile karşılaştık. İşlem yapan müşterilerin hesaplarına bloke konuldu ve özel bir yazılımla bu işlemleri eski haline getirdik. Hem servis sağlayıcısı kurumla ilgili bir inceleme talep edeceğiz hem de kendi süreçlerimizle ilgili bir zafiyet olması durumunda gerekli tedbirleri alacağız. İnceleme başlattık. Diğer bankalarda bize benzer bir durum yaşanmadığı bilgisindeyim."dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Bülent SEMERCİOĞLU
Bülent SEMERCİOĞLU - 6 yıl Önce

Yaşar Bey Allah rahmet diliyorum, kederli ailesine be sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum...

SIRADAKİ HABER