Ağrılılar Dikkat ;Bu Tuzağa Sakın Düşmeyin

Dolandırıcıların yeni hedefi salgın nedeni ile mağduriyet yaşayan vatandaşlar oldu

Ağrılılar Dikkat ;Bu Tuzağa Sakın Düşmeyin

Covid-19 Salgınını fırsat bilen dolandırıcılar bu kez sosyal medya üzerinden dolandırıcılık yapmaya başladılar.

Salgın nedeni ile zor günler yaşayan vatandaşları hedef alan dolandırıcılar sosyal medya hesapları üzerinden paylaştıkları ilanlarla vatandaşları mağdur etmeye başladılar.

Dolandırıcıların son mağduru olan Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinden bir vatandaş dolandırıcıların tuzağına düşerek 3 bin lirasından oldu.

Olay şu şekilde gelişti;

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde bir kişi, sosyal medyada "pandemi destek" paylaşımına tıklayınca 3 bin lira dolandırıldığı iddiasıyla Elbistan Adliyesine suç duyurusunda bulundu.Elbistan ilçesinde yaşayan Murat Adsal, cep telefonunda bulunan bir sosyal medya uygulamasında, "pandemi destek" paylaşımına tıkladı.Tıklamasının ardından hesabından 3 bin lira çekildiğini iddia eden Adsal, Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundu.

Adsal, şunları kaydetti:"Uygulama iner inmez telefonumu ele geçirdiler, telefon benim kontrolümden çıktı. O an banka hesaplarım aklıma geldi. Hesaplarımı kapatmak için girişimde bulundum ama geç kalmışım. Dolandırıcılar hemen hesabımdaki parayı çekmişler. Hesabımdaki 3 bin lirayı çeken dolandırıcılar 200 lirayı bana cep harçlığı bıraktıklarını ifade eden hakaret içerikli mesaj attılar. Elbistan Adliyesine gelerek dolandırıcılar hakkında şikayetçi oldum."

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2020, 19:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER