Erdoğan Destek Verilecek Esnaf Guruplarını Açıkladı

Erdoğan’ın açıklamalarına göre esnaf desteği şu şekilde olacak;1 milyon 150 bini aşkın işletmeye bir defaya mahsus 3 bin lira hibe desteği vereceğiz.

Erdoğan Destek Verilecek Esnaf Guruplarını Açıkladı

17 günlük tam kapanmanın sona ermesinin ardından İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan sokağa çıkma yasağı genelgesi ile kademeli normalleşmeye geçildiği duyurulmuştu.

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya gelen Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısında vaka sayılarında son durum, aşılama çalışmaları ve normalleşme takvimi ele alındı.

Yine Bakanlar Kurulu toplantısında vatandaşların beklediği ekonomik destek paketlerine ilişkin gelişmelerde paylaşıldı.

Erdoğan’ın açıklamalarına göre esnaf desteği şu şekilde olacak;

Kuraklıktan zarar gördüğü belirlenen çiftçilerimizin ziraata ve tarım kooperatiflerine olan borçları ertelenecektir

1 milyon 150 bini aşkın işletmeye bir defaya mahsus 3 bin lira hibe desteği vereceğiz.

İlk grup esnafımıza bir kereye mahsus olmak üzere 5 bin TL hibe verilecek. Bu grupta kahvehane, kafe, çay bahçesi, düğün salonları, kantinler, kırtasiyeler, hamamlar yer alıyor.

İkinci grupta bakım onarım, tamirat, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, oyuncak, kozmetik, bakırcılar, ayakkabıcılar, konfeksiyonlar vb. yer almaktadır. Bu gruba berberler, otobüsçüler, pazarcılar dahildir. Toplamda 1 milyon 150 bini aşkın işletmeyi kapsayan bu gruba bir defaya mahsus 3 bin lira hibe desteği vereceğiz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER