HDP Güne Kayyumla Başladı

Hdp güne Kayyumla uyandı 5 Hep li belediyeye kayyum atandı

HDP Güne Kayyumla Başladı

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde 65 belediye başkanlığı kazanan Hdp de son operasyonla 5 belediyeye daha kayyum atanması sonrası toplan 12 Belediye başkanlığı kaldı.

HDP’li beş belediyeye daha kayyum atandı

Iğdır, Siirt, Baykan, Kurtalan ve Muş'un Altınova'nın HDP’li belediye başkanları gözaltına alındı. Belediye başkanlarının yerlerine kayyum atandı. HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, kayyumlara tepki gösterdi.

    

İçişleri Bakanlığı tarafından Iğdır, Siirt ve Siirt'e bağlı Baykan ile Kurtalan'ın HDP'li belediye başkanları gözaltına alındı. Görevlerinden alınan belediye başkanlarının yerlerine kayyum atandı. Hemen ardından Muş Altınova belde belediyesine de kayyum atandığı bildirildi. 

Anadolu Ajansı, belediye başkanlarının haklarındaki terör soruşturması nedeniyle gözaltına alındığını duyurdu.

HDP den İlk Açıklama

Bu sabah Iğdır, Siirt, Kurtalan ve Baykan belediyelerimiz gasp edildi. Saray rejimi bir kez daha halka ve halk iradesine düşmanlığını gösterdi. İktidar halka yaptığı bu düşmanlığın hesabını er geç verecek, halkımız saldırılara boyun eğmeyecektir.

Kayyumlar Belli Oldu

Siirt Belediye Başkanı Berivan Helen Işık'ın yerine Siirt Valisi Ali Fuat Atik atandı. Baykan Belediye Başkanı Ramazan Sarsılmaz'ın yerine Kaymakam Mehmet Tunç ve Kurtalan Belediye Başkanı Baran Akgün'ün yerine de Kaymakam İhsan Emre Aydın görevlendirildi.

HDP'li Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş, hakkında yürütülen bir terör soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Polisin, belediye binalarının çevresinde güvenlik önlemleri aldığı bildirildi.

HDP sözcüsü Saruhan Oluç

"Sandık adaleti ve seçim hukuku çiğneniyor"

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, DW Türkçe'ye yaptığı değerlendirmede, "Sandık adaleti ve seçim hukuku çiğneniyor. Korona günleri HDP'li belediyelere kayyum atanması için fırsat olarak kullanıldı" dedi. Oluç'un verdiği bilgilere göre, Iğdır belediyesine de kayyum atandı.

"Kayyum atamanın gerekçesini oluşturacak malzeme toplanıyor"

"HDP'nin yüzde 5-6 oy aldığı dönemlerdeki siyaset tarzının devam etmesi mümkün değil"

Kars Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen 

HDP, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde 65 belediye kazanmıştı. Belediyelerden 45'ine kayyım atandı, 21 belediye eşbaşkanı tutuklu bulunuyor. Sekiz eş başkan ise şu an gözaltında. HDP'nin kalan belediye sayısı 12. dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Demokratik bir ülke,?????mi???yiz???
Demokratik bir ülke,?????mi???yiz??? - 4 yıl Önce

HDP, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde 65 belediye kazanmıştı. Belediyelerden 45'ine kayyım atandı, 21 belediye eşbaşkanı tutuklu bulunuyor. Sekiz eş başkan ise şu an gözaltında. HDP'nin kalan belediye sayısı 12. dedi.

SIRADAKİ HABER