Sırrı Sakık Nevruz'da Kayyum'a Teşekkür Etti

Ağrı eski Belediye Başkanı Sırrı Sakık

Sırrı Sakık Nevruz'da  Kayyum'a Teşekkür Etti

Ağrı'da, HDP tarafından Nevruz Bayramı etkinliği düzenledi.

Etkinliğe katılan Ağrı eski Belediye Başkanı Sırrı Sakık, kalabalığın ve güvenlik güçlerinin bayramını kutladıktan sonra nevruz ateşi yakılıp, halay çekildi.

Ağrı'da 15 Temmuz Vatan Şehitleri Parkı'nda düzenlenen nevruz kutlamalarına HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, Ağrı eski Belediye Başkanı Sırrı Sakık ve partililer katıldı.

Etkinlikte konuşan Ağrı eski Belediye Başkanı Sırrı Sakık, kalabalığın ve etkinliği izleyen güvenlik güçlerinin bayramını kutladı.

Ağrı'nın kendisi için Ağrı Dağı kadar kadim olduğunu belirten Sakık, "Bizim burada bulunduğumuz sürede Ağrı'yı iki gözümüz gibi kolladık ve koruduk. Bu Ağrı'da çatışma olmadı bu Ağrı'da kan olmadı bu Ağrı'da bir tek cam kırılmadı. Diliyorum, umuyorum bu topraklarda er ya da geç barış sağlanacak hepiniz adaleti hakkaniyeti bu topraklarda hayata geçireceğiz" dedi.  Sakık, HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin haksız yere düşürüldüğünü, bu sabah da gözaltına alındığını söyledi.

'BAKANA TEŞEKKÜR ETTİM'

Kayyum atananlar ile sorunları olmadığını vurgulayan Sakık, "Şunu da söyleyeyim bu kentte kim iki taşı üst üste koyuyorsa adı ne olursa olsun bin kez teşekkür ediyorum. Bizim kayyum olarak atananlar ile bir sorunumuz yok. Sistemle kavgamız var. Ben buraya geldiğimde duydum giden Vali Süleyman Bey burada tekstille ilgili çok iyi çabaları olmuş eski bir bakanla burada bir proje başlatmış. Ben aradım bakana da teşekkür ettim. Yoksullarla ilgili kim iki taş üst üste koyuyorsa başımın gözümün üstünde yeri var. Ama siyaset Dünyası yalan ve hile ile o vali'nin emeğinin üstüne konmasın siyaset dünyasının yüreği yetiyorsa şu yoksun Ağrı halkının yoksul kentine bir çivi çaksın. " dedi. Yapılan konuşmanın ardından nevruz ateşinin yakılması ile alandakiler, halay çekerek, eğlendi. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı kutlamalar, saat 15.00 sıralarında tamamlandı sona erdi.

Kaynak; Ağrıda Haber


 

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2021, 15:03
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet Yıldız
Mehmet Yıldız - 3 yıl Önce

Sayıştay tarafından 2018 yılı ekim ayında yayımlanan “Ağrı Belediyesi 2017 yılı Sayıştay Denetim Raporu”nda yer verilen Bilanço Tablosu incelendiğinde, Kısa Vadeli Yabancı Kaynakların 36.288.809,68 TL olduğu, Uzun Vadeli Yabancı Kaynakların ise 387.881,37 TL olduğu görülmektedir. Diğer bir değişle, ilgili tarihte Ağrı Belediyesi’nin toplam borcunun 36.676.691,05 TL olduğu anlaşılmaktadır.

Birkaç Soru;

1. Süleyman Elban’ın Adana Valiliğine atanmasının hemen ardından, Savcı Sayan; “belediyeyi devraldığımda 300.000.000 TL borcu vardı” diyerek ne kast etmişti? Yoksa bölgeye atanmış en dürüst ve çalışkan valilerden biri olan Süleyman Elban’ı yolsuzlukla mı suçluyordu? Böylece, kendini aklamaya mı çalışıyordu?

2. Ağrı Belediyesi’nde Bilanço Tablosu hazırlayabilecek nitelikte bir personel var mı?

(İlgili belgeler incelendiğinde, belediye çalışanlarının temel düzeyde Office Uygulamalarını kullanmayı bile beceremedikleri açıkça görülmekte, buna karşın, maliye mezunu bir kardeşimiz bir kahvede çay servisi yapıyor)

3. Ağrı Belediyesi, güncel Bilançosunu açıklayacak mı? Yoksa KEJERLER halkın parasını QEFTİ ettikleri için şeffaflıktan kaçacaklar mı?

4. Ağrı Belediyesi’nin Performans Raporları neden yayınlanmadı? Sizce, belediyede performans raporunun ne olduğunu bilen biri var mıdır?

5. Sayıştay’dan Ağrı Belediyesine Denetmen gönderilmesini talep edelim mi?

6. Çöpten enerji üretilen tesisi neden özel sektöre verdiniz? SERKA’dan hibe alabilirdiniz. Tesiste üretilen enerjiyle, belediyeye sürdürülebilir bir ekonomik kaynak sağlanamaz mıydı?

Çarli Çaplin olsanız bile bütün usulsüzlükleri ortaya çıkarmanın bir yöntemi var. Buna emin olun!

Birkaç Tavsiye;

1. Savcı Sayan esas görevine odaklanmalı, acilen bir asfalt plenti kurulmalı, belediye artık şehre hizmet etmeye başlamalıdır. Şehirde yürüyecek doğru dürüst bir YOL yok!

Diğer taraftan, yaz ayları yaklaştı, ATSO Başkanı Saim Alpaslan’ın değerli gömleğine toz bulaşma ihtimali her geçen gün artıyor.

2. Ahırkent Projesi’ne bir biyoenerji tesisi ilave edilerek belediyeye sürdürülebilir yeni bir ekonomik kaynak sağlanmalıdır. Biyoenerji tesisini de özel sektöre sakın ha peşkeş çekmeyin..

Memleket Sevdalılarına Armağan Olsun;

Xur xur lexın govendé..

SIRADAKİ HABER