Kategoriler

Ağrı04Haber

Ağrı da Fakir Sofraları Seçime Kurban Edildi

Ağrı da fakir sofraları seçime kurban edildi.

Ağrı da fakir sofraları seçime kurban edildi.Ağrı Sosyal Yardımlaşma Vakfı bütçesi seçim propagandasında kullanılınca Ağrıda fakir aileler Ramazan da sofraları boş kaldı.

Dar gelirli vatandaşların sığınağı olarak görev yapan Ağrı İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın işleyişi sekteye uğradı.

Yardımlarını aralıksız sürdüren kurum Ramazan Ayı’nın en önemli merkezlerinden biri olma özelliği ile ön plana çıkıyordu.

Buyıl kurumsal kimliği dışında bir işleyişe zorlanan kurumda bütçe yerel seçimlerde AKP leyhine kullanılınca Ramazan Ayı için yardım bekleyen aileler sıkıntılı bir süreçle karşı karşıya kaldılar.

31 Mart Yerel seçimlerinde kurumun Mayıs ve Nisan ayları bütçeside seçim yatırımı olarak kullanıldı.

Kasası tamtakır olan kurumda kuru gıda yardımı bile yapılamaz hale geldi.

Gazetemize çaresizliğini aktaran vatandaşlardan Aydın A. her yıl Ramazan Ayında kurumdan kuru gıda yardımı aldıklarını ve Ramazan Ayı’nı bu yardımlarla bir nebzede olsa rahat geçirdiklerini ifade etti.

Ağrı Merkez’e bağlı bir köyde yaşamını zor şartlar altında idame ettiren Aydın A. buyılda Ramazan ayında yardım için kapısını çaldığı kurumdan eli boş döndüğünü söyledi.

Aydın A. ; Bizim gibi hayatını zor şartlar altında idame eden binlerce ailenin tek umudu olan Sosyal Yardımlaşma kurumu bu yıl ihtiyaçlarımızın karşılanması noktasında maalesef bizlere katkı sunamadı ve Ramazan ayında sofralarımız boş kaldı.Seçim döneminde siyaset için kurumun parasının tamamı harcanmış bu sebeple her yıl düzenli olarak faydalandığımız yardımlardan bu yıl Ramazan ayında faydalanamadık.ben yardım alamadığım için kuruma gittim kurum köyümüze ayrılan yardımın muhtara verildiğini söyledi.Köy muhtarımızda kısıtlı sayıda gelen yardımları sadece kendisine oy verenler arasında taksim etmiş.Kurum paraları olmadığı için bize herhangi bir yardımda bulunmayacağını söyledi,dedi.

Aydın A . konuşmasının devamında ;Şimdi buradan Ağrı Valisi Süleyman Elban’a sesleniyorum bizim gibi sofrası devletin eline bakanların hali ne olacak bu ramazanı ve bayramı evimizde boş sofrada geçireceğiz ,Devlet bize yardım etsin bu çaresizliğimize sessiz kalmasın ,çağrısında bulundu.

Vatandaşın bütçenin seçim yatırımı olarak kullanıldığı iddiasıda yaptığımız görüşmeler sonrasında teyit edildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
AĞRI
149 Kez Görüntülendi.
İl Müdürü Çelebi Genç Haltercileri Tebrik Etti
AĞRI
1004 Kez Görüntülendi.
Erat ve Doğan'dan Ağrı 1970 Spor'a Destek
AĞRI
838 Kez Görüntülendi.
Vechettin Kaya'nın Acı Günü
AĞRI
1304 Kez Görüntülendi.
Ağrı’nın Spor Vizyonu Şekillendi 2026-2027 Planı Yürürlükte
AĞRI
1840 Kez Görüntülendi.
Servet Erim'in Acı Günü
GÜNDEM
825 Kez Görüntülendi.
Aynı Bölgede İkinci Zincirleme Kaza Can Kaybı Var
AĞRI
464 Kez Görüntülendi.
Zehir Tacirlerine Şafak Baskını
AĞRI
502 Kez Görüntülendi.
Minik Kerem Yaşam Savaşı Veriyor
AĞRI
3775 Kez Görüntülendi.
Ağrılı Genç İnşaattan Düştü
AĞRI
292 Kez Görüntülendi.
Set Vermediler Tarih Yazdılar