Kategoriler

Ağrı04Haber

Ağrılılardan TBMM Evi Tepkisi

Çeelebi'nin TBMM Evi projesi vatandaşlar tarafından sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutuldu.

AKP Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi’nin TBMM Evi Projesi tepkilere neden oldu

Akp Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi’nin TBMM Başkanı Mustafa Şentop’la görüşmelerinin ardından Ağrı’ya TBMM Evi yapılacağını duyurması üzerine vatandaşlar sosyal medya hesabından tepki gösterdiler.

Çelebi açıklamasında ‘’ Nasıl Ahlat’ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yapıldıysa, biz de Ağrı’ya bir TBMM Evi yapılmasını istedik. Meclis Başkanımız da bu talebimize sıcak baktı. Sayın Valimiz ile Ağrı merkezdeki eski süt fabrikasının bulunduğu 26 dönümlük yeri belirledik. Buraya TBMM Evi ve Selçuklu mimarisiyle Ağrı’ya yakışacak kütüphane ve çocuklarımız için sosyal donatılardan oluşacak bir kompleks yapılacak. Meclis Başkanlığının, bu yatırım için 2021 yılı içerisinde proje ihalesine çıkmasını bekliyoruz“ ifadelerine yer vermişti.

Çelebinin açıklamasında Selçuklu Mimarisi ile yapılması planlanan kütüphane ise geçtiğimiz hafta Ağrı Valisi Osman Varol tarafından eğitim AVM olarak basına tanıtılmış ve bu projenin 20 dönüm arazi üzerine inşa edileceğini duyurmuştu.

Ağrı Valiliğinin bu projesinin TBMM Evinin bir parçası olarak tanıtılması da TBMM Evine tepkileri gölgelemek adına metne iliştirildiği intibası uyandı.

Sadece TBMM üyelerinin faydalanabileceği ve vatandaşların kullanımına kapalı olacak olan TBMM Evine tepkiler ülkenin ve ilin içinde bulunduğu ekonomik darboğaz ve halkın gerçeksorunlarının göz ardı edildiği düşüncesi ile tepkilerin odağı oldu.

Konuya ilişkin sosyal medya hesaplarında hızla yayılan tepki paylaşımında şu ifadelere yer verildi;

Ağrıya TBMM temsili evi yapılıyor.

-Çünkü işsizler burada iş imkanı bulacak,

-Çünkü Ağrı Araştırma ve Eğitim sağlık ocağı yerine artık burada tedavi olacağız,

-Çünkü Hayvancılık ve Tarım üretimi buradan kontrol edilecek,

-Çünkü Burası fabrika görevi yapacak, Mesela İran da giyim çok pahalı burada üretip İran’a satarsak Ağrı halkı kazanacak.

-Çünkü emekli milletvekilleri burada yiyip, içip, ücretsiz kalacak sonra halk kazanacak.

Sayın yetkililere lütfen Ağrıya böyle kötülükler yapmayın,

Ağrıya Aş, iş, Ekmek lazım yüzlerce fabrika parasını gereksiz işlere harcamayın...

Tepki paylaşımlarına Çelebi’nin seçim bölgesi olan Patnos’tan da aynı sertlikte eleştiriler yöneltildi.

Ağrılılar gerçek sorunlarının göz ardı edildiği noktasında hemfikir olduklarını paylaşımların altlarına yaptıkları yorumlara ortaya koydu.

Yorumlar

Vatandaş 5 Yıl Önce

Ekrem beyin ağrı merkeze hiç faydası olmadı zaten hiç kusura bakmasın eleştiririz.vali beyin eğitim avm projesi ise alkışlanır lakin yanında birde eğitim bilinci ama samimiyetle halkımızda olmalı başta eğitimcilerimizde,kurnazlık ve edebiyat yapmakla değil.

Sanane 5 Yıl Önce

Kardeşim ağrıya yapacağınız en güzel hizmet küçük çaplı da olsa üretim yapan tesisler kurmak olsun bu boş işlerle meşgul olmayın vatandaş aç

Halk 5 Yıl Önce

Bence vekilin gelip dolmuş duraklarındaki kavgaları ve sesleri duyması lazım. Ev değilde yolu ve dolmuş sistemini düzelt denirdi. Sosyal hayatı rahatlatacak eylemler yapılması lazım. Yoksa msj yoluyla yatırım yapmaya gerek yok.

Daha Fazla Haber
AĞRI
5179 Kez Görüntülendi.
Ağrılı İşçilerin Silahlı Kavgasında 10 Kişi Yaralandı
AĞRI
409 Kez Görüntülendi.
Ağrı Ekibi Afyon'da Tarih Yazdı
AĞRI
3482 Kez Görüntülendi.
Ağrılı Çocuk Gölde Boğularak Hayatını Kaybetti
AĞRI
3153 Kez Görüntülendi.
Ağrı İl Sağlık Müdürü Esra Başer Trafik Kazasında Yaralandı
AĞRI
8601 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Taziye Evi Çıkışında Kavga 1 Ölü
AĞRI
9601 Kez Görüntülendi.
Ağrılı Genç Bıçaklanarak Öldürüldü
AĞRI
7016 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Kadın Cinayeti
AĞRI
2814 Kez Görüntülendi.
Ağrılı Genç Trafik Kazasında Öldü
AĞRI
3432 Kez Görüntülendi.
Ağrı'nın Başarılı Spor Adamı Bülent Yüzak Kazada Ağır Yaralandı
AĞRI
715 Kez Görüntülendi.
Başkan Sayan İmzayı Attı ,Tutaklı Gençlerin Umudu Arttı