Kategoriler

Ağrı04Haber

Ekrem Çelebi Sorunları Çözüyoruz

Ak Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi sorunları bir bir çözüyoruz dedi

ÇELEBİ: AĞRI’NIN TURİZM SORUNLARINI BİR BİR ÇÖZÜYORUZ

Ağrı’nın turizmle anılması için çalışmalar yürüten AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi’nin, uzun süredir yaptığı girişim ve çalışmalar 4 Şubat tarihinde sonuç verecek. 

Ağrı Dağı’nın tırmanış turizmine açılması için ilk olarak 2018 yılında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Doğubayazıt İlçesinde Ağrı Dağı eteklerinde görüşen Çelebi, geçen yıl da konuyu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya iletmişti. İki Bakan’a Ağrı’nın turizm potansiyelinin arttırılması için Ağrı Dağı’nın turizme açılması gerektiğini söyleyen Çelebi, iki yıl sonra bu çabalarının karşılığını aldı.

Bakan Süleyman Soylu’nun 6 Haziran 2020 tarihinde Ağrı’da katıldığı Ayakkabıcılar Sitesi temel atma töreninde konuşan Milletvekili Ekrem Çelebi, Ağrı Dağı’nın tırmanış turizmine açılması teklifini yeniden gündeme getirmiş, Süleyman Soylu da, Milletvekili Çelebi’nin çağrısına karşılık vererek, “Ağrı Dağı’nda hep birlikte kahvaltı yapacağız” demişti.

Bu gelişmenin ardından Çelebi, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’u yeniden ziyaret ederek Ağrı Dağı ve bölge turizminin geliştirilmesine yönelik istişarede bulunurken, bölgenin turizm potansiyelinin değerlendirilmesi için bir zirve yapmıştı.

"Turizm Zirvesi Bakan Ersoy Başkanlığında Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, AK Parti Ağrı İl Başkanı Av. Abbas Aydın, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut ve Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın da katılımıyla düzenlenmişti.

4 ŞUBAT TARİHİNDE YENİDEN RESMİ ÇIKIŞLAR BAŞLIYOR

Çelebi, “İnşallah 4 Şubat günü Ağrı Dağı’nı tırmanış turizmine açacağız ve bölgeyi hareketlendireceğiz. Artık burası terörle anılmayacak; turizmle, hayvancılıkla, sporla, kültürle en önemlisi huzur ve sevgiyle anılacak. Bu aşamaya gelmesi için Bakanlarımızla defalarca görüşmeler gerçekleştirdik. Görüşmeler sonrasında Valimiz Dr. Osman Varol’un da Ağrı Dağı bölgesine yönelik önemli çalışmaları oldu. Şimdi Ağrı’nın yeniden hikayesini yazacağız. Ağrı turizminde uzun yıllar sonra yeni bir sayfa açıyoruz. Ağrı Dağı, İshak Paşa Sarayı, Nuh'un Gemisi, Diyadin Kaplıcaları, Balık Gölü ve nice tarihi, turistik ve kültürel alanlarıyla ilimizi bölgenin, Türkiye’nin turizm merkezlerinden biri yapacak, serhat şehrimizin turizmden hak ettiği payı almasını sağlayacağız” diye konuştu.

DAĞCILIK FEDERASYONU 4 ŞUBAT İÇİN DAĞCILARA ÇAĞRI YAPTI

Öte yandan Türkiye Dağcılık Federasyonu ise 4 Şubat tarihi için çağrı yaparak dağcılık sporuna ilgi duyan herkesi Ağrı Dağı tırmanışına davet etti.

4 Şubat 2021 tarihinde ilk tırmanış Dağcılık Federasyonu antrenörlerinin katılımı ile gerçekleşecek ve tırmanış sonrasında Ağrı Dağı tüm dağcılara kapılarını tekrar açacak.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
AĞRI
3165 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Taziye Evi Çıkışında Kavga 1 Ölü
AĞRI
6530 Kez Görüntülendi.
Ağrılı Genç Bıçaklanarak Öldürüldü
AĞRI
5052 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Kadın Cinayeti
AĞRI
2597 Kez Görüntülendi.
Ağrılı Genç Trafik Kazasında Öldü
AĞRI
3311 Kez Görüntülendi.
Ağrı'nın Başarılı Spor Adamı Bülent Yüzak Kazada Ağır Yaralandı
AĞRI
647 Kez Görüntülendi.
Başkan Sayan İmzayı Attı ,Tutaklı Gençlerin Umudu Arttı
AĞRI
592 Kez Görüntülendi.
Tırla Yapılan Ulusla Arası Sevkiyat Ağrı Polisine Takıldı
AĞRI
5794 Kez Görüntülendi.
20 Yaşında ki Ağrılı Genç Denizde Boğularak Öldü
AĞRI
8397 Kez Görüntülendi.
Ağrılılara Baskı Yapan Iğdır Rektörü Boluda da Aynı Uygulamalarla Gündem olmuş
AĞRI
1629 Kez Görüntülendi.
MÜLK ALLAH’INDIR PEKİ, YA FAHİŞ KİRASI?