Kategoriler

Ağrı04Haber

Ağrı'da Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

2021 Afet Eğitim Yılı Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi.

Ağrı'da Vali  Dr. Osman Varol’un Başkanlığında, “2021 Afet Eğitim Yılı Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi.

2021 Afet Eğitim Yılı faaliyetleri kapsamında, afetlerin olası etkilerini ortaya koymak ve bu etkileri en aza indirebilmek için afetler olmadan yapılacak eğitimler ve çalışmaları belirlemek, sorumluları ve sorumlulukları tanımlamak amacıyla “2021 Afet Eğitim Yılı Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıya, Valimiz Dr. Osman Varol’un yanı sıra; 12. Mknz. Piyade Tugay Komutanı Albay Serhat Kasalak, Belediye Başkan V. Mehmet Alpaslan, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mehmet Çimen, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, belediye yetkilileri, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) yetkilileri, kamu kurum kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

AFAD İl Müdürü Necati Oruk’un mevcut durum ve afet yönetim planlarını değerlendirdiği sunumunun ardından konuşan Valimiz Dr. Osman Varol, 2021 yılının afetler konusunda farkındalığın, bilincin en üst seviyeye çıkarıldığı, vatandaşlarımızın afetlere karşı hazırlıklı hale getirildiği, yaygın bir şekilde eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerinin gerçekleştirildiği bir yıl olacağını belirtti.

Vali Varol: “Afet, bizim coğrafyamızın çok önemli bir gerçeği. Bu toplantı ile, 2021 yılının “Afet Eğitim Yılı” olması sebebiyle yapacağımız faaliyetleri ele alacağız. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun da belirttikleri gibi afetlere hazırlıklı olmamız gerekiyor. Vatandaşlarımızın zor zamanlarında derman olarak gördüğü bizler, afetler konusunda hazırlıklı ve güçlü olmak zorundayız. Bu sebeple kamu personellerimizin donanıma, vatandaşlarımızın ise eğitime ihtiyaçları var. Bugün ise bu noktada yapabileceklerimizi kurumlar arası işbirliği ile ele alarak belirlemek, afet öncesinde ilimizi değerlendirip, mevcut durumu analiz ederek, riski azaltmak için gerekli yol haritamızı belirlemek amacıyla bir aradayız.” dedi.

Yapılan toplantı ile ilimizde güvenli bir yaşamın sağlanması, afetlerden dolayı oluşabilecek can ve mal kayıplarının azaltılması ve önlenmesi, afet risk azaltma bilincinin oluşturulması amacıyla düzenlenecek afet eğitim seferberliği ve bu kapsamda kurum ve kuruluşların sorumlulukları ele alındı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
AĞRI
512 Kez Görüntülendi.
Erat ve Doğan'dan Ağrı 1970 Spor'a Destek
AĞRI
622 Kez Görüntülendi.
Vechettin Kaya'nın Acı Günü
AĞRI
1139 Kez Görüntülendi.
Ağrı’nın Spor Vizyonu Şekillendi 2026-2027 Planı Yürürlükte
AĞRI
1581 Kez Görüntülendi.
Servet Erim'in Acı Günü
GÜNDEM
743 Kez Görüntülendi.
Aynı Bölgede İkinci Zincirleme Kaza Can Kaybı Var
AĞRI
418 Kez Görüntülendi.
Zehir Tacirlerine Şafak Baskını
AĞRI
441 Kez Görüntülendi.
Minik Kerem Yaşam Savaşı Veriyor
AĞRI
3639 Kez Görüntülendi.
Ağrılı Genç İnşaattan Düştü
AĞRI
274 Kez Görüntülendi.
Set Vermediler Tarih Yazdılar
AĞRI
876 Kez Görüntülendi.
Polis Patnos'ta Kuş Uçurtmuyor