Kategoriler

Ağrı04Haber

Berdan Öztürk Hakkında Terör Örgütü Propagandası Soruşturması Açıldı

HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk hakkında Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin (IKBY) Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus'un ziyareti dolayısıyla Türkiye'deki bazı illeri de içeren haritanın resmedildiği hatıra pulu bastırılmasıyla ilgili açıklamaları nedeni ile soruşturma başlatıldı

Son dakika haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Ağrı Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk hakkında 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konuya ilişkin bir yazılı açıklama yaptı.Savcılık tarafından yapılan yazılı açıklamada, HDP'li Öztürk'ün bir kısım haber sitelerinde, "DTK olarak nerede olursa olsun haritamız bizim değerimizdir ve biz, her zaman Kürt ve Kürdistan halkının değerlerini koruduk. Korumaya da devam edeceğiz', 'Erbil'de basılan hatıra pulunun üzerinde yer alan Kürdistan haritası, tüm Kürtlere aittir. Uzun bir süredir üzerinde yaşadığımız coğrafyanın adının Kürdistan olduğunu ifade ediyoruz. Bu yeni keşfedilen bir şey değil. Bizler 5 bin yıldır bu coğrafyada yaşıyoruz. Bu çerçevede Papa'nın ziyareti için hazırlanan ve üzerinde Kürdistan haritası olan hatıra pulu, Kürdistan ve Mezopotamya coğrafyasının bir sembolüdür. Bugün Kuzey Kürdistan, Güney Kürdistan, Batı Kürdistan (Rojava) ve Doğu Kürdistan'da düşmanlıkları Kürt halkına yöneliktir. Kürt halkının değerlerine ve üzerinde yaşadığı coğrafyaya düşmanlık besliyorlar" şeklinde açıklamalarının yayınlandığı belirtildi.

Açıklamada, Öztürk hakkında 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 7/2 maddesi kapsamında terör örgütü propagandası yapmak suçundan soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
AĞRI
2482 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Girdikleri Evden Çelik Kasayı Çalan İki Kafadar Yakayı Ele Verdi
AĞRI
2188 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da 45 Milyon Lira Değerinde Vergi Kaçakçılığı Önlendi
AĞRI
5455 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Çocuk Kaçırma Girişimi Aileleri Tedirgin Etti ''Yetkililer Suskun''
AĞRI
5477 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da altın kaçakçılığı yapan 3 kişi yakalandı
AĞRI
8839 Kez Görüntülendi.
Ağrılı Çiftin Kavgasında Bıçaklanan Kadın Hayatını Kaybetti
AĞRI
9623 Kez Görüntülendi.
Ağrı Belediyesi Çalışmayan 29 Kişinin İşine Son Verdi
AĞRI
1397 Kez Görüntülendi.
Aras ; Çıkarılan Tüm Zorlukları Halkımızla Birlikte Aşacağız
SAĞLIK
8798 Kez Görüntülendi.
Biontech Aşısı Olanlara Kötü Haber
AĞRI
5063 Kez Görüntülendi.
Hazal Aras'ın Mesai Mefhumu Yok
AĞRI
3387 Kez Görüntülendi.
Ağrı Belediye Başkan Yardımcıları Belirlendi