Kategoriler

Ağrı04Haber

Ağrı'da Köylüler Mezarlıkta Yapılan Çalışmalara Tepki Gösterdi

Ağrı'nın Taşlıçay İlçesi Aşağı Toklu Köyünde baraj çalışmaları sırasında çıkan eski mezarlıklarda ki kemiklerin etrafa saçılmasına tepki geldi.

Ağrının Taşlıçay ilçesine bağlı Aşağı toklu köyünde yapımı devam eden baraj çalışmalarında yapılan kazılarla ortaya çıkan mezarlıklarda ki cesetlere ait kemiklerin etrafa savurulmasına köylüler tepki gösterdi.

Sinek Yaylasında yapımı süren ve köklü bir tarihe sahip olan Aşağı Toklu Köyünden geçen baraj sulama sistemi  çalışmalarında çok eskilere ait olduğu bilinen mezarlıkların tahrip edilerek cesetlere ait insan kemiklerinin etrafa saçılmasından şikayetçi olan köylüler olaya isyan ederek yapılan saygısızlığın  önüne geçilmesi için yetkililere seslendi.

Tarihi geçmişi nedeni ile definecilerinde uğrak noktası olan Aşağı Toklu Köyü sakinleri köylerinde ivedi bir şekilde inceleme başlatılması ve mezarlıklardaki saygısızlığın önüne geçmesi için yetkilileri göreve çağırdılar.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
AĞRI
624 Kez Görüntülendi.
Gazeteci Nezir Çelik Hayatını Kaybetti
AĞRI
3388 Kez Görüntülendi.
Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Değişyi,Turan Görevi Devraldı
AĞRI
821 Kez Görüntülendi.
Ağrı Jandarma Kaçakçılara Göz Açtırmıyor
AĞRI
2642 Kez Görüntülendi.
24 Yaşındaki Ağrılı Genç Silahla İntihar Etti
AĞRI
1017 Kez Görüntülendi.
Ağrı Spor Üssü Olma Yolunda Adım Attı
AĞRI
2807 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da İşlenen Cinayetin Katil Zanlısı Yakalandı
AĞRI
2614 Kez Görüntülendi.
Memleketten Bir Haber Var
AĞRI
4793 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da 1 Çocuk Babası Genç Adam İntihar Etti
AĞRI
2576 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Dereye Düşen 5 Yaşında ki Çocuk Boğularak Öldü
AĞRI
4351 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Elektrik İşlerinin Yeni Adresi