Kategoriler

Ağrı04Haber

HAK, ADALET, YALAN DOLAN…

HAK, ADALET, YALAN DOLAN…

Oysaki ne de çok severdik bu kavramları. Hak, adalet, eşitlik falan filan deyince galeyana gelirdik; incecik parmaklarımızla öylesine çelikten bir yumruk yapardık ki devirirdik önümüze çıkan her haksızlığı. Hele ki o yumruklarımızı memleket naralarıyla vurmaz mıydık zulmün tepesine… Onurluca yaşamanın doruklarında gezinirdik böylece. Peki ya şimdi? O sımsıkı çelikten yumruklarımız açıldı ve önüne gelene dilenen avuçlara döndü. Her kim ki o avuçlara bir lokma koysa değmeyin keyfimize. Onurmuş, haysiyetmiş, başkası için yaşamakmış… Tüm bunlar o dilenen avuçlarımızda toz olup gitti. Hâlbuki bir zamanlar ne demiştik? "Haysiyet uğruna un ufak edeceğiz taşı, toprağı ve bilcümle fukaralığı" Evet un ufak ettiğimiz doğrudur. Ama ne taşı ne toprağı, yalnızca haysiyetin kendisini un ufak ettik. Şimdi umrumuzda mı yoksulluk, haksızlık? Varsa yoksa aklımız avuçlarımıza kimin ne koyduğunda.

Nostalji yapıp duygu avcılığı değil benimki, ya da romantizmin karamsarlığında çürüyüp gitmek hiç değil. Sadece yanlış zamanda ve belki de yanlış insanlarla fıtratımızın yok olup gitmesine sızlanmaktır. Bundan birkaç asır sonra gelecek nesiller bizi nasıl hatırlayacak acaba? Hangi destanımızı gözleri yaşararak okuyacak? Yahut hangi sevda hikâyemizi kulaktan kulağa aktaracak? Ne diyecekler mesela bizim için? Hiç düşündük mü? Ya da böyle bir düşünceye girmemiz gerektiğini kaçımız düşündük? Evlatlarımıza birkaç ev dışında ne bırakacağız acaba? Kaçımızın şöyle onurlu bir hikâyesi vardır söz gelimi? Kaçımız emeğimizi beklentisizce birine verebildik? Veya hangimiz bu topraklardaki bir baldıran otuna bile BİZ diyerek soyguncunun rağmına en ön safta dövüşebildik?

Şimdi bu cümleler boş sözler olarak geliyordur bazılarımıza, öyle değil mi? Bazılarımız: "Ne anlatıyor bu adam?" diyordur. Çünkü onlar hâlâ avuçlarına bırakılan çer çöple çocuklarına yuva yapmanın derdindeler!

Kalın aşk ile...

Yorumlar

Daha Fazla Haber
AĞRI
255 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Deprem Tedirginlik Yarattı
AĞRI
1624 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Öğretmenler İş Bırakacak
AĞRI
2010 Kez Görüntülendi.
Ağrı'yı da Kapsayan Mahsen 40 Operasyonunda 127 Kişi Yakalandı
AĞRI
6090 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Yaşanan Silahlı Kavgada 1'i Ağır 3 Kişi Yaralandı
AĞRI
835 Kez Görüntülendi.
Ağrı Valiliği Doğal Afet Uyarısında Bulundu
AĞRI
1064 Kez Görüntülendi.
Ağrı'nın Çilek Abla'sından Çocuk Festivali
AĞRI
4099 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Girdikleri Evden Çelik Kasayı Çalan İki Kafadar Yakayı Ele Verdi
AĞRI
3319 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da 45 Milyon Lira Değerinde Vergi Kaçakçılığı Önlendi
AĞRI
9384 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Çocuk Kaçırma Girişimi Aileleri Tedirgin Etti ''Yetkililer Suskun''
AĞRI
6724 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da altın kaçakçılığı yapan 3 kişi yakalandı