Kategoriler

Ağrı04Haber

Millet ittifakı Ağrı da Fermuar Listemi Yapacak

Cumhuriyet Halk Partisi listeleri ile seçimlere katılma kararı alan 4 partinin aday adaylarına Ağrı listelerinde yer verilmesine ihtimal verilmiyor.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan 28. Dönem milletvekilliği seçimleri için 6 Partiden oluşn millet ittifakı listeler konusunda görüş birliğine vararak protokol imzaladı.

Millet İttifakını oluşturan 6 parti temsilcisinin imzaları ile varılan mutabakata göre Demokrat Parti,Deva Partisi,Gelecek Partisi ve Saadet Partisi liste oluşturmayarak Cumhuriyet Halk Partisi ismi ve logosuyla CHP listelerinde belirlenen sayılarda yer alacak.

Buna mukabil ittifakın 2. Büyük paydaşı İYİ Parti kendi listelerini oluşturarak seçimlere ittifak çatısı altında kendi isim ve listeleri ile girecek.

Alınan bu kararla Ağrı ve tüm Türkiye de seçmen oy pusulasında Demokrat Parti,Deva Partisi,Gelecek Partisi ve Saadet Partisi isim ve logoları yer almayacak.

İttifakın iki büyük paydaşı CHP ve İYİ Parti’nin 12 ilde bir birleri leyhine çekilerek seçime girmeyeceği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Kulislerden sızan haberlere göre 12 ilde iki partiden birinin seçime katılacağı kesinlik kazanmış durumda .Ama bu illerin hangi iller olduğu ve dağılımın hangi partiye yapıldığı konusunda henüz net bir bilgiye ulaşılamıyor.

Ağrı’nın da içinde yer alacağı öngörülen paylaşımın hangi parti leyhine sonuçlanacağına dair de henüz net bir tavır ortaya konmuş değil.

Sürecin başlaması ile birlikte CHP’nin Ağrı’da tek liste olarak seçimlere gireceğini ve İYİ Partinin seçime katılmayacağını ifade etmiştik son süreçte yaşanan gelişmeler sonucunda Ağrı’da ittifakın iki partisinin de liste hazırlığı içinde olduğu ve zayıf bir ihtimal olsa da iki partinin de Ağrı’da seçime girebileceği öngörülüyor.

Fermuar liste ile seçimlere dahil olacak 4 parti adaylarının seçilebilecek bölge ve sayı ile sınırlı tutulduğu bu nedenle de Ağrı’da bu partilere yapılan milletvekili başvurularının da listede değerlendirileceğine ihtimal verilmiyor .

Yorumlar

BİRİNCİ SIRA 3 Yıl Önce

BİRİNCİ SIRA GÜÇLÜ ADAY KOYARLARSA 1 VEKİL ALIRLAR, ESKİ BARO BAŞKANI-AK PARTİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI AVUKAT SALİH AYDINA TEKLİF GÖTÜRÜLMÜŞ, BAKALIM KABUL EDERSE 1 VEKİL KESİN GİBİ

Daha Fazla Haber
AĞRI
1280 Kez Görüntülendi.
Gülten Avcı Hayatını Kaybetti
AĞRI
795 Kez Görüntülendi.
Ağrı Ziraat Odası Başkanı Ömer Yıldız Genel Başkan Ağırladı
AĞRI
517 Kez Görüntülendi.
Başkan Sayan'dan Üreticiye Destek
AĞRI
3133 Kez Görüntülendi.
Ağrılı Firari Terörist Operasyonla Yakalandı
AĞRI
3677 Kez Görüntülendi.
Ankarada İş Kazası Ağrılı Kuzenler Feci Şekilde Can Verdi
AĞRI
4800 Kez Görüntülendi.
Ağrı Polisinin Hızlı Müdahalesi Olası Katliamı Önledi
AĞRI
2935 Kez Görüntülendi.
Baran Erden'den Teşekkür Mesajı
AĞRI
6786 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Adliye çıkışı silahlı çatışma yaralılar var
AĞRI
1434 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Sahte Para Operasyonu
AĞRI
935 Kez Görüntülendi.
Ağrı Şeker Fabrikası’ndan Ekonomiye Çifte Katkı