Kategoriler

Ağrı04Haber

Valilik Kusuru Yaratmış Ağrı Şeker Üstüne Yatmış

Ağrı Valiliğinin keyfi tutumu sonucu oluşan mağduriyet beş günlük çalışma ile giderilebilecekken sağıra yatan bürokrasi vatandaşa beş yıl eziyet çektirmiş.

Önceki gün paylaştığımız haber sonrası Ağrı Şeker Fabrikası harekete geçti.

10 katlı Tokiler,Jandarma Lojmanları,Batıkent ve Şirinket’i çevreleyen kötü koku ve buna bağlı sinek istilası haberimiz sonrası Ağrı Şeker Fabrikası harekete geçerek şikayete konu bölgede ilaçlama yaptı.

Ağrı Şeker Fabrikası arazisi üzerine yapılan Vali Konağının inşası sırasında atık su giderinin Valilik tarafından kapatılması sonucu yıllarca atık su tahliye edilemediği için bölgede oluşan gölet sıcaklarında artması ile birlikte oluşan koku çevredeki yaşam alanını olumsuz yönde etkilemeye başlamış.

İnsan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaşan kötü koku ve buna bağlı gelişen sinek istilasını kokudan etkilenen vatandaşların defaatle şikayet etmeleri sonuç vermemiş.

Valilik kusuru yaratmış Fabrika üstüne yatmış.

Ağrı Şeker Fabrikasına sonunun çözümü için başvuruları sonuç vermeyen vatandaşlar bu kez Çevre Şehircilik ve İklim Müdürlüğü’nün kapısını aşındırmış. Yetmemiş valiliğe sonuç alamayınca CİMER’e müracaat edilmiş.

Bir siyasi partinin yandaş memnuniyeti için kullandığı bonus müdürlüklerin sözde yöneticileri misafir ağırlamak için işgal ettikleri makamlar Ağrı’da Devleti nasıl sahipsiz ,biçare ve aciz duruma düşürdüğünü de net şekilde fotoğraflamış.

Vali Konağının kapattığı giderle birlikte yıllardır bu ağır kokuya maruz kalan ve evlerinde cam ,pencere açamayan vatandaşların habere gösterdiği hassasiyet ve oluşan beklenti sonrası Ağrı Şeker Fabrikası idaresinin başlattığı ilaçlama sinek istilasına geçici çözüm üretse de kokunun giderilmesi noktasında bir mesafe katetmeyeceği net bir şekilde ortada duruyor.

Dün yaptığımız görüşme sonrası Fabrika idaresi tarafından hafta içi başlatacağı çalışmalar sonrasında yeni bir atık su giderinin en kısa zamanda tamamlanacağı tarafımıza bildirilmiş yine en kısa zamanda kokuya neden olan alanında harfiyatla üstünün kapatılarak kokunun önlenmesinin amaçlandığı da kaydedilmişti.

Tabi haber yorumlarında memleket sevdası parti arması kadar güdük olan bir takım aklı evveller çok basit bir işlemle alınacak önlemlerin alınmamasını konu edineceğine haberimizi fabrikanın kapatılması yönünde bir girişim olarak değerlendirme gafletine girmişti.

Onlara da buradan hatırlatmak isteriz ki siz parti seviciliğiniz öne çıksın diye siyasi koklarken biz memleket mücadelesineydik bu dünde öyleydi bugünde öyle yarında öyle olacak.

Ağrı’nın kaderini sizin pis emellerinize kurban etmeyeceğiz.

Yorumlar

Bülent 1 Yıl Önce

Ağrı kanserde birinci çıkmış.haber icin Taner beye teşekkür ederim.umarim Ağrımiz için bu sorun duzelir

Erhan erhan 1 Yıl Önce

Yeni kanal açılması daha iki ay önce bizlerin Ciner sonucu bize bildirilmişti ama maalesef ki yapmadılar sadece oluşan gölete bir dalgıç yerleştirip iki gün akıtıp biriktirip sonra boşalıyorlar Valla hayretle bu rahatlığı izliyorum Sözün bittiği yer...

Erhan 1 Yıl Önce

Bu yeni kanal yalanı iki ay önce CİMER tarafından. Bize bildirilmişti ancak ortada birşey yok SAHİPSİZ AĞRI SÖZÜN BİTTİĞİ YER.

Daha Fazla Haber
AĞRI
807 Kez Görüntülendi.
Ağrı'nın Şehit Öğretmeni
AĞRI
690 Kez Görüntülendi.
Ağrı Teknokent Koleji, 24 Kasım Öğretmenler Günü Yarışmalarına Damga Vurdu
AĞRI
3002 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Güzel Şeyler de Olmuyor Değil
AĞRI
4262 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da 20 Yaşındaki Mertcan Budak Balkondan Düşerek Hayatını Kaybetti
AĞRI
752 Kez Görüntülendi.
Şiddet Haritasında Ağrı Silahlı Şiddette Kaçıncı Sırada Yer Aldı
AĞRI
1215 Kez Görüntülendi.
Kemal Bayram Hayatını Kaynbetti
AĞRI
1076 Kez Görüntülendi.
Ağrı Belediyesi Araç Parkı İle Göz Kamaştırdı
AĞRI
945 Kez Görüntülendi.
Ağrı Dağı'nın Sahibi Ahmet Çoktin Hayatını Kaybetti
AĞRI
1435 Kez Görüntülendi.
Fehmiye Gelturan Hayatını Kaybetti
AĞRI
1845 Kez Görüntülendi.
Ağrı’da Rekor Ağırlıkta Bebek Dünyaya Geldi