Kategoriler

Ağrı04Haber

Ağrı'da Kara Gün: Dondurucu Soğuklar Kalp Krizini Tetikledi, 3 Kişi Hayatını Kaybetti!

Ağrı, dondurucu soğukların etkisiyle sarsılırken, bir günde gelen üç ayrı kalp krizi haberi kenti derin bir endişeye sevk etti. Hayatını kaybedenlerin genç yaşta olması ise tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi.

Ağrı’da termometrelerin eksileri gösterdiği şu günlerde, soğuk hava sadece hayatı zorlaştırmakla kalmıyor, sağlığı da ciddi şekilde tehdit ediyor. Bugün kentin farklı noktalarından gelen acı haberler, "kalp krizi" riskinin ne kadar arttığını acı bir tabloyla kanıtladı.

Eleşkirt, Taşlıçay ve Merkez Yasta

​Günün ilk acı haberi Eleşkirt ilçesinden geldi. 44 yaşındaki Necati Avcı, kalp krizi şüphesiyle kaldırıldığı hastanede doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak kalbine yenik düştü.

​Bu acının yankıları sürerken, Ağrı merkezden gelen haber yürekleri dağladı. Henüz 25 yaşındaki Kubilay Atar, geçirdiği kalp krizi sonucu hayata gözlerini yumdu.

​Acı haberlerin ardı arkası kesilmezken, bir vefat haberi de Taşlıçay ilçesinden ulaştı. 52 yaşındaki Yüksel Çakmak da aynı şekilde kalp krizine yenik düşerek sevenlerini yasa boğdu.

Soğuk Hava Riski 3 Kat Artırıyor!

Uzmanlar, Ağrı’daki dondurucu soğukların kan akışkanlığını azalttığına ve damar büzüşmesi nedeniyle kalp krizini tetiklediğine dikkat çekiyor. Yapılan araştırmalar, aşırı soğuklarda kalp krizi riskinin yaklaşık 3 kat arttığını gösteriyor.

Genç Yaşta Kalp Krizi Alarm Veriyor

​Eskiden "yaşlı hastalığı" olarak bilinen kalp krizi, artık 20’li ve 30’lu yaşlara kadar düşmüş durumda. Ağrı’da bugün hayatını kaybedenlerin yaş ortalamasının düşük olması, modern yaşamın getirdiği riskleri tekrar gündeme taşıdı:

• ​Yoğun Stres ve Hareketlilik: Modern hayatın stresi kalbi yoruyor.

• ​Beslenme ve Sigara: Düzensiz beslenme ve tütün kullanımı genç yaşta damar tıkanıklığına yol açıyor.

• ​Soğuk Faktörü: Kanın koyulaşmasıyla birlikte kalp, kanı pompalamakta zorlanıyor.

Ekonomik ve Sosyal Bir Sorun

​Türkiye genelinde yılda 150 binden fazla kişinin kalp krizi geçirdiği tahmin ediliyor. Bu durum sadece bireysel bir acı değil; iş gücü kaybı ve erken emeklilik gibi sonuçlarıyla büyük bir halk sağlığı ve ekonomi problemi olarak karşımıza çıkıyor.

Uzmanlar, özellikle soğuk havalarda dışarı çıkarken göğüs bölgesinin korunmasını, ağır egzersizlerden kaçınılmasını ve düzenli sağlık kontrollerinin aksatılmamasını tavsiye ediyor.

Haber: Yunus SARI 

Yorumlar

Cevdet yıldız 22 Saat Önce

Kubilay kardeşimiz kas hastalığında 20 yıldır akülü arabayla yaşamını sürdürdü son aşamaya gekmisti . soğuktan değil bilmeden yazıp çizmeyin..milettin cani zaten yanmış Biraz saygılı olun

Daha Fazla Haber
AĞRI
13 Kez Görüntülendi.
AĞRI İHH'DAN 360 AİLEYE 135 TON KÖMÜR YARDIMI
GÜNDEM
1355 Kez Görüntülendi.
Ağrılı Azat Yaşam Savaşında!
AĞRI
1057 Kez Görüntülendi.
Ağrılı Genç Berat Kansere Yenik Düştü
GÜNDEM
808 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Kara Gün: Dondurucu Soğuklar Kalp Krizini Tetikledi, 3 Kişi Hayatını Kaybetti!
GÜNDEM
854 Kez Görüntülendi.
Atar Ailesi'nin Acı Kaybı
GÜNDEM
355 Kez Görüntülendi.
Türküler bekleyecek bu toprakları...
AĞRI
163 Kez Görüntülendi.
Ağrı Valiliği'nden Kritik Uyarı: Buzlanma ve Don Kapıda!
AĞRI
154 Kez Görüntülendi.
Ağrı’da Muay Thai Heyecanı Başladı
AĞRI
495 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Muaythai Heyecanı Başlıyor:
AĞRI
1509 Kez Görüntülendi.
Levent Şahin'in Acı Günü