Tutaklıların Ambulans İsyanı

3 Ambulans bulunmasına rağmen ekip sayısını düşüren Tutak 112 ve Ağrı Sağlık müdürlüğüne tepki

Tutaklıların Ambulans İsyanı

Tutak 112 Acil Servisinin Ambulans Sayısı Düşürüldü.

Ağrı’nın Tutak İlçesi 112 Acil Servisi 3 Ambulans olmasına rağmen tek ambulansla hizmet veriyor.

112 Acil Servislerin hastaneden ayrılması üzerine 1 Eylül 2018 tarihinden itibaren Tutak ta tek ekiple hizmet veren servis vakalara yetişemiyor.

Son günlerde yaşanan olaylarla gündeme gelen Tutak ta vatandaşlar Ambulanslarının hizmet vermemesinden şikayetçi.Yoğun Trafik kazalarının da yaşandığı ilçede 3 ambulans bulunmasına rağmen 1 Eylül tarihinden itibaren ekip sayısının 1 e düşürülmesine tepki gösteren vatandaşlar yaşanan kavgalarda da Ambulans olmadığı için insanların kendi imkanları ile yaralılarını hastaneye taşımak zorunda kaldıklarını ifade ediyorlar.

6 Eylül Tarihinde Tutak’ın Zozo Köyünde rahatsızlanan İhsan Çelik’in yakınları 112 Acil Servisi arayarak ambulans istediler.

Eskiden 2 olan ekip sayısının 1 e indirilmesi ve tek ekibinde Ağrı da olması sebebi ile 112 hastaya Patnos ilçesinden ambulans gönderdi.Bölgeyi bilmeyen 112 ekipleri köyü bulamayınca hasta İhsan Çelik’e müdahale edilemediği için hayatını kaybetti.

Tutak 112 Acil Servisin de 3 Ambulans bulunmasına ve daha önce 2 ekip çalışırken ilçe 112 ekiplerinin teke düşürülmesine vatandaşlar tepki göstediler.

Vtandaşlar İl Sağlık Müdürlüğünün 3 ambulansı bulunan ve hasta yoğunluğu yaşanan ilçede tek ekiple hizmet verilmesine tepki gösterirken yetkililerden konuya ilişkin açıklama beklediklerini ifade ettiler.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2018, 16:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER