Ağrı 3 Partili Seçime Hazırlanıyor

Ağrıda kıyasıya bir mücadele bekleniyor

Ağrı 3 Partili Seçime Hazırlanıyor

Ağrıyı 3 partili bir seçim bekliyor

31 Mart Yerel Seçimleri yaklaşırken partiler Yüksek Seçim Kurulu seçim takviminden bağımsız olarak adaylık başvurularını almakla birlikte Belediye Başkan Adaylarınıda açıklamaya başladı.

Süreci başlatan ilk parti olması hasebi ile Ak Parti geçtiğimiz ay gerek başvuru süresi gerekse temayül ve aday isminin açıklandığı süreye kadar Ağrı gündeminin hep üst sıralarında yer aldı.

Ak Parti’nin sürpriz adayı sonrası gözler bu kez Hdp cenahına çevrildi.

Başvuruların son gününde Ağrı ya başvuru yapması beklenen Sırrı Sakık’ın Muş’u tercih etmesi ile Hdp de kartlar yeniden karılmaya başlandı.

Sakık’ın Muş’u tercihinin ardından HDP de sürenin uzatılması ile birlikte Ağrı Belediye Başkan Adaylığı için başvuruların artması bekleniyor.

İki partide tüm bunlar yaşanırken Ağrı 2009 ruhuna doğru bir mesafe katederek alternatif isimler üzerinde mutabakat arayışını da sürdürmeye devam ediyor.

3 farklı ismin adaylık başvurusu yapması beklenen Ağrı da adaylar arasında görüşmelerin başladığı da sızan bilgiler arasında.

Ortak bir mutabakata varılması durumunda tek aday üzerinden başlatılacak olan seçim çalışmasının nasıl sonuçlanacağıda merakla bekleniyor.

Uzlaşı sağlanamaması durumunda 2 ismin farklı partilerden aday olmasına da kesin gözü ile bakılıyor.

Adaylık başvurularının 15 gün içinde netleşmesi beklenirken Ağrı’nın iddialı 3 partili bir seçime gitmesine kesin gözü ile bakılıyor .

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER