Ağrı Hdp Start Aldı

Buldan Ağrı'yı 4-0 alacaklarını söylerken ,Sakık Ağrı'yı Dua Kenti yaptık dedi.

Ağrı Hdp Start Aldı

Hdp Genel Başkanı Pervin Buldan Ağrı da vatandaşlarla buluştu.

Ağrı Hdp İl Başkanlığının organize ettiği Hdp Halkla buluşuyor programı kapsamında Ağrı ya gelen Hdp Genel Başkanı Pervin Buldan özel bir salonda vatandaşlarla bir araya geldi.

Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir ve Ağrı Eski Belediye Başkanı Sırrı Sakık’ın da aralarında bulunduğu heyetle birlikte Eski Van Caddesinden yürüyerek Belediye Düğün Salonuna geçti.

Yürüyüş esnasında vatandaşlarında katılımı ile artan gurup zaman zaman sloganlar attılar.

Programın düzenlendiği salonda açılış konuşmasını yapan Hdp Ağrı İl Başkanının ardından kürsüye gelen Ağrı Eski Belediye Başkanı Sırrı Sakık ;Ağrı kadim bir kenttir tarihi bir kenttir ama bir okadar da yaralı ve yoksul bir kenttir.Ben Muşluyum orada yaşadım ve yıllarca orada siyaset yaptım benim kaderime de hep yoksulluklar düştü bunun için gururluyum.Burada görevmizi sonlandırdıkları güne dek biz size hiç yalan söylemedik tek kuruşunuzu çaldırmadık.Bizim dönemimizde yaptığımız hizmetlerle bir dua kenti oluşturduk.Ağrı yı dualar kenti yaptık gelen giden herkesin duasını aldık,diye konuştu.

Sakık’ın ardından mikrokürsüye çıkan Hdp Genel Başkanı Pervin Buldan konuşmasında Cumhurbaşkanlığı adaylığı için ‘’sizlere saz çalan’’ vurgusuyla Selahattin Demirtaş’ı işaret etti.

Pervin Buldan ;’’ Ağrıya gelmişken Ağrı’nın sorunlarını ifade etmeden burdan gidilmez.Ağrı Halkı hiç kimsenin önünde düğme iliklemeyen onurlu bir halktır.Bu halk Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısında diz çökmedi ,boyun eğmedi biat etmedi.

Yıllardır Ağrı ya bir hastane sözü veriyorlar,hastane inşaat halinde ,İnşaatın bitmesi için saraya yatırdığınız paranın çeyreğini buraya yollasan hastane tamamlanmış olurdu.Ama Ağrı halkının sağlığını düşünen yok.

Bakın daha dün Diyarbakır da uyanan vatandaşlar evlerinin önünde kömür torbalarıyla karşılaştılar.Yaz ayına girdik 24 Haziran seçimlerinin telaşıyla 30 derece sıcakta kömür dağıtıyorlar.Yarın birgün burayada gelirler kömür makarna dağıtırlar Ama Ağrı Halkı’nın Akp vaatlerine karnı tok.

Ağrı Halkı kendi Milletvekilini,kendi belediye başkanını seçen onurlu bir halktır.’’dedi.

Buldan konuşmasının devamın da kayyumlara vurgu yaparak Doğubayazıt ta polemik konusu olan Ahmed-i Hani heykelinin yıkılmasına da vurgu yaptı.

Buldan ; Ahmed-i Hani nin heykelini bir beton yığınından ibaret görebilirsiniz ama Ahmed-i Hani’yi Ağrı Halkı’nın yüreğinden,zihninden silemessiniz.24 Haziran seçimlerinden sonra Ahmed-i Hani’mim ve onun torunlarının heykelini Doğubayazıt Meydanına ,Ağrı Meydanına,Taşlıçay,Diyadin Eleşkirt ve Patnos meydanına dikeceğiz,Ağrı da 4-0 yapacağız .Bugün Akp den başvuru yaparak bavulunu Ankara’dan bavulunu çantasını kapıp gelenler 24 Hazirandan sonra pılını pırtını toplayıp geri dönecekler.

Gençleri ve kadınları aday adayı olmaya davet eden Buldan seçmene seslenerek; 24 Haziranda oyunuzu attığınız zaman elinizi vicdanınıza koyun aklınıza Selahattin Demirtaş gelsin,Figen Yüksekdağ gelsin,Mukaddes Kubilay gelsin,yıllardır İmralı da tecrit altında olan Abdullah Öçalan gelsin’’dedi.

Buldan Ağrı da Akp ye oy verenler var onlarada buradan sesleniyorum son dönemlerde yaşananları değerlendirmeleri gerekmektedir Afrini zulmü düşünmeleri gerekmektedir ve bu sebeple hiçbir kürt Akp ye oy vermemelidir dedi.Program halaylarla son buldu.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2018, 16:40
YORUM EKLE
YORUMLAR
Adem pürnek
Adem pürnek - 6 yıl Önce

Allah'ın izni ile AĞRI 7 haziranda yaptığını 24 haziranda yine yapacak (HDP) 4-0 alacak

SIRADAKİ HABER