Muhalefet Erken Seçim İstedi ''AKP Sandığa Sıkıştı''

her geçen gün erimeye devam eden iktidar partisi ve küçük ortağı muhalefetin erken seçim resti karşısında şaşkınlık yaşıyor

Muhalefet Erken Seçim İstedi ''AKP Sandığa Sıkıştı''

Pandemi sürecini iyi yönetemeyen ve ülke ekonomisini çıkmaza sürükleyen AKP iktidarı günlerdir mafya sarmalı üzerinden kirli çamaşırlarınında ortaya dökülmesi üzerine hızlanan çöküşü fırsat bilen Muhalefet partileri ilkkez erken seçimi ülke gündemine taşıdılar.

Erdoğan'ın helalleşme isteğine helalleşme sandıkta olur diyen muhalefet liderlerinin çağrısına iktidarın vereceği cevapta merakla bekleniyor.

Erdoğan'ın helalleşme talebi üzerine yaşanan gelilşmeler şu yönde seyretti.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Helallik istemesine resti çekti ‘’siyaset sandıkta helalleşir diyerek erken seçimi işaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, koronavirüs kısıtlamalarından ötürü sıkıntıya düşen halktan "helallik" istemesi siyaseti hareketlendirdi.

Ana muhalefet partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a “Helalleşelim kesinlikle” yanıtını verdi, erken seçim çağrısı yaptı.

Kılıçdaroğlu, #HemenSeçim hashtag’ine yer verdiği sosyal medya paylaşımında, “Türkiye için erken seçim çağrısı yapıyorum. Seçim! Hemen!” ifadelerini kullandı.

“Korkma, getir sandığı”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Erdoğan’ı sandığa davet etti. “Sayın Erdoğan, sen unutmuş olabilirsin ama siyasetçi milletiyle kürsülerde değil, sandıkta helalleşir” diyen Akşener, sosyal medya üzerinden yaptığı çağrısında şunları kaydetti:

”Madem helalleşmek istiyorsun, korkma, getir sandığı helalleşelim. Zor durumdaki çiftçiyle, esnafla, işsiz gençle helalleşelim. Milletimizin kutlu iradesiyle helalleşelim.”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, Sözcü TV Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş’ın sorularını yanıtlarken konuya ilişkin yaptığı açıklamada

‘’Helalleşme, bir kabul etmedir. Bu bir itiraf. ‘Benim bildiğim gibi değilmiş’ itirafı var bunun içinde. ‘Ben aslında ortalığın muhalefet tarafından bir takım algılarla kirletildiğini düşünüyordum, ama bu sefer bunun öyle olmadığını gördüm, sebep olduğum maharetsizlik yüzünden dertlerine derman olamadıklarımdan yavaş yavaş özür dileyeyim’ var bunun içinde.’’İfadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER