Yıldız Acar Sadece Ağrı'nın Değil Türkiye'nin En İyileri Arasında

Yaşamın her sahasında görmeye alışık olduğumuz Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar kısıtlı bütçesine rağmen parmak ısırtan hizmetlerine devam ediyor

Yıldız Acar Sadece Ağrı'nın Değil Türkiye'nin En İyileri Arasında

Kısıtlı bütçesi ile sadece Ağrı'nın değil Türkiye'nin örnek alması gereken sosyal belediyecilik anlayışının hakim olduğu Doğubayazıt'ın Bağımsız Belediye Başkanı Yıldız Acar yine bir ilke imza attı.Özel bireylerin yaşamına dokunmayı sürdüren Acar aileleri ile ikamet eden vatandaşlarımızın enerji ihtiyacını karşılamaları için evlerine güneş enerji paneli kurdurdu.

10 Mayıs ile 16 Mayıs günleri arasında kutlanan Engelliler Haftası münasebeti ile Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar engelli bireyleri evlerinde ziyaret ederek bayramlaştı.
Engelliler Haftasının en önemli nedenlerinden biri olan özel bireylerimize neler yapılabilir, onların yaşam alanları nasıl genişletilebilir ve toplumda herkesten farksız olduklarını his ettirme konusunda çalışmaların yapılmasıdır.
Doğubayazıt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Yaşama Sevinci Doğubayazıt Engelliler Derneği ile birlikte sürdürülen projeler kapsamında engelli ailelerin enerji ihtiyacını karşılamaları için yaşadıkları evlere güneş enerji paneli kuruldu. Bir çok özel bireyin tekerlekli sandalye ihtiyacı belediye tarafından karşılanırken yaşam malzemeleri konusunda da destekler sunuldu. Engelsiz bir Doğubayazıt parolası ile başlayan projeler kapsamında Başkan Acar ev ziyaretleri gerçekleştirmeyi de unutmadı.

Acar bayramlaşma ziyaretlerinin ardından yaptığı açıklamada ; "Engelli bir bireyin sabır ve yaşama bağlılığına hayran olmamak elde değil.
Engelli bireye değil; onların özgürce yaşayacağı alanlara ve düzenlemelere yol vermeliyiz. Onlar için engelleri bir eksik gibi görmemeli, eğitimlerinin aksamadan devam etmesi için alanlar oluşturmalıyız. Unutulmamalıdır ki her birey birer engelli adayıdır. Bu yüzden bir gün kendimizin de engelli olabileceğini düşünmeli, hiçbir şey yapmıyorsak bile onların hayatını kolaylaştırmalı, en önemlisi onlarla arkadaş olmalı ve engeller konusunda kendimizi eğitmeliyiz.

Doğubayazıt Belediyesi olarak her konuda olduğu gibi bu konuda da çalışmalarımız ve projelerimiz var. Bu Aileler hakkında detaylı bilgi ve alt yapıya sahibiz. Sadece belirli günlerde değil, fırsat buldukça ziyaret edip, taleplerini dinliyoruz. Çünkü onların istekleri bizim için önceliklidirr. Sizlerin şahsında tüm özel bireylerimize buradan selam ve sevgilerimi sunar, Aileleri ve sevdikleri ile beraber nice bayramlar, umut dolu yarınlar dilerim " dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER