Son Ankette Barajı Sadece 3 Parti Geçebiliyor

Metropol araştırma şirketinin yaptırdığı son seçim anketinde barajı sadece 3 parti geçebiliyor

Son Ankette Barajı Sadece 3 Parti Geçebiliyor

Kısa bir süre önce seçim barajının düşürülmesinin gündeme gelmişti. Metropoll araştırma şirketinin yaptığı son ankete göre seçim barajının düşmemesi durumunda sadece 3 partinin yüzde 10 barajını geçebildiği verilerine ulaşıldı.

Metropoll Araştırma'nın hazırladığı son seçim anketine göre kararsız, protesto ve cevapsız oylar dağıtılmadan AK Parti'nin oy oranı yüzde 27, CHP'nin yüzde 18, İYİ Parti'nin yüzde 11, MHP'nin yüzde 9, HDP'nin yüzde 8, Saadet Partisi'nin ve DEVA Partisi'nin yüzde 2, Gelecek Partisi'nin ise yüzde 1 oy aldığı görüldü.

SADECE 3 PARTİ BARAJI GEÇTİ

AK Parti, CHP ve İYİ Parti'nin barajı geçtiği ankette, 24 Haziran 2018 milletvekili seçimlerine göre barajı geçebilen HDP ve MHP ise yüzde 8 ve yüzde 9 ile baraj altında. Bu sonuçla birlikte uzun bir süre sonra MHP'nin MetroPOLL anketlerinde HDP'yi geçtiği görüldü.

KARARSIZLARIN ORANI DİKKAT ÇEKTİ

Ankette en dikkat çeken sonuç ise yüzde 20 olarak ölçülen kararsız seçmen oldu. Araştırmada "Kararsızım" diyenler 8.7, "protesto oy" diyenler yüzde 6, "cevap yok" diyenler ise 5.9 olarak belirlendi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Yandaş vatandaş
Yandaş vatandaş - 3 yıl Önce

HDP seçmeni ben HDP ye oyumu vereceğim derse nasıl tepki göreceğini biliyor HDP nin en az % 15 oyu var

Enis atdemir
Enis atdemir - 3 yıl Önce

Hayalhanem

Olmadı
Olmadı - 2 yıl Önce

Bu anketin çok yanlış olduğunu söylemeliyim herkes görecek Erbakan'ın oğlu Yargıtay'a göre 215 bin üye toplamış 2 sene kadar kısa bir süre içerisinde gelecek partisinin adını yazıyorsunuz Yargıtay'a göre üye sayısı 60 bin bile değil. Fatih Erbakan çok büyük sürpriz yapacak

SIRADAKİ HABER